JULIEN DE ROSA Afp
FRANCUZ U DILEMI

Perez više ne nudi brda i doline. Ako ode u Real, Mbappé će se odreći ozbiljnog novca

Aktualna ponuda španjolskog velikana manja je od one iz 2022. godine
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. veljača 2024. 09:28

Iako je u većini svjetskih medija njegov transfer u Real Madrid prikazan kao ‘zicer‘ na kraju aktualne sezone, čini se da situacija s Kylianom Mbappéom nije baš tako jednostavna.

Barem tako tvrdi prilično pouzdani The Athletic, koji donosi informaciju da je Mbappéovo okruženje podijeljeno oko ponude kraljevskoga kluba.

Francuski napadač na kraju sezone kao slobodan igrač može napustiti Paris Saint-Germain, a u Realovoj ponudi sporan je iznos plaće.

image
JULIEN DE ROSA Afp

Naime, aktualna ponuda španjolskog velikana je manja od one iz 2022. godine, kad je predsjednik Florentino Perez na stol stavio 130 milijuna eura bonusa za potpis ugovora plus 26 milijuna eura godišnje plaće.

The Athletic ne spominje iznos nove ponude, ali tvrdi da je ona manja od gore navedene. Osim toga, manja je i od onoga što PSG nudi Mbappéu za kratkoročni ili dugoročni ostanak na Parku prinčeva, a riječ je o 75 milijuna eura neto po sezoni.

Bez obzira na navedeno, Perez je uvjeren da će Mbappé na ljeto postati Realov igrač, dok su u PSG-u pesimistični glede njegova mogućeg ostanka...

(gčm)

Linker
10. svibanj 2024 18:16