Dinastija Alonso

 Screenshot: YouTube
TUGA U ŠPANJOLSKOJ

Prerani odlazak člana slavne dinastije: Bivši reprezentativac i igrač Barce izgubio bitku s teškom bolesti

Marcos Alonso Pena je preminuo nakon duge i teške bolesti, a od njega se oprostio i katalonski klub
Piše: SNObjavljeno: 09. veljača 2023. 11:50

Tužne vijesti stižu iz Barcelone gdje je nakon duge i teške bolesti preminuo 63-godišnji Marcos Alonso Pena, otac istoimenog aktualnog igrača Barcelone i bivši igrač katalonskog kluba. Alonso je igrao za Barcu od 1982. do 1987., a nastupao je i za Atletico.

Rođen je 1. listopada 1959. i bio je sin Marcosa Alonsa Imaza koji je također bio nogometaš poznatiji kao Marquitos. Pena je na elitnoj sceni debitirao nešto prije 18. rođendana u dresu kluba iz rodnog grada Santandera. Za Racing Santander je igrao 13 sezona u prvoj ligi, a to mu je omogućilo veliku karijeru.

Za reprezentaciju Španjolske je igrao 22 puta i osvojio pet titula, sve s Barcelonom. Osvojio je ligu, Kup kralja, španjolski superkup i dva Liga kupa. Osim za Atletico, Racing i Barcu, igrao je i jednu sezonu za Logrones.

Nakon što se umirovio kao igrač, počeo je trenerski posao i vodio brojne klubove u Španjolskoj. Trenirao je Rayo Vallecano, Racing Santander, Sevillu, Atletico Madrid, Real Zaragozu, Real Valladolid, Malagu i Granadu. Surađivao je i s Marcom za koju je analizirao igru reprezentacije, kao i neke od utakmica La Lige i Lige prvaka.

Od njega se oprostila i Barcelona u kojoj sada igra i njegov sin.

- FC Barcelona izražava najdublju sućut zbog smrti Marcosa Alonsa Pene, bivšeg igrača Barce i oca našeg prvotimca. Šaljemo svu našu sućut Marcosu Alonsu i njegovoj obitelji. Počivao u miru - poručio je katalonski div.

Linker
28. travanj 2024 03:47