CRISTINA QUICLER Afp
POMIJEŠANI OSJEĆAJI

Rakitić srušio rekord, Xavi objasnio zašto Barca igra bolje, ali je razočaran: ‘Kako zaspati nakon ovoga?‘

‘Ostaje gorak okus, ali ova Barcelona izgleda poput momčadi koju želim imati‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. prosinac 2021. 08:16

Ivan Rakitić igra kao preporođen. Kapetan Seville prošlog je tjedna zabio golčinu Atletico Madridu, a u utorak je u zaostaloj utakmici s Barcelonom briljantno asistirao Papu Gomezu za vodstvo protiv bivšeg poslodavca.

Bivši hrvatski reprezentativac odigrao je svoju 369. utakmicu u La Ligi, čime je postao rekorder kad su u pitanju igrači iz država bivše Jugoslavije. Dosadašnji rekorder bio je Srbin Miroslav Đukić, član Deportiva, Valencije i Tenerifea. Rakitić ima 200 prvenstvenih nastupa za Barcu i 169 za Sevillu.

- Momčad je prikazala veliku borbenost. Znali smo za Araujovu snagu u zraku, ali ga nismo mogli zaustaviti – komentirao je Sevillin trener Julen Lopetegui izjednačujući pogodak Barcelone u završnici prvog poluvremena.

Strijelac Gomez je dodao:

- Dali smo sve večeras, ali ostaje žal jer znamo da smo mogli i do pobjede. Što se tiče gola, teren je bio jako mokar i kiša je pomogla. Uvježbavali smo to ujutro i upalilo se. Mislim da igramo dobru sezonu unatoč oproštaju od Lige prvaka, bez obzira na sve probleme koje smo imali momčad je ostala jedinstvena. Na drugom smo mjestu i čekaju nas tri prekrasna natjecanja u novoj godini – kazao je Argentinac.

Iako je njegova momčad odigrala dobru utakmicu u Andaluziji, Xavi Hernandez nije iskazivao preveliko zadovoljstvo remijem protiv Seville u teškim i zahtjevnim uvjetima natopljenog terena Ramon Sanchez Pizjuana.

- Okus je pomalo gorak i bit će mi teško spavati nakon ovoga. Morali smo pobijediti, osobito s igračem više. Moramo biti mirniji kad smo u brojčanoj prednosti. Bili smo vrlo dobri u prvom poluvremenu, i momčad raste. Pritišćemo kad izgubimo loptu, a i protok je bolji – rekao je Xavi.

S bodom je njegova momčad napredovala tek jednu poziciju na ljestvici, no uspio je strateg Katalonaca pronaći i pozitivne stvari.

- Trebali smo pobjedu da se pomaknemo u zonu Lige prvaka, ali sam ponosan unatoč remiju. Nismo imali sreće. Ponosan sam na sve. Ova Barcelona izgleda poput momčadi koju želim imati. Međutim, bod nam ništa ne znači. Najgori od svega je rezultat, ali smo na pravom putu. Osjećaji su dobri, rezultat nije.

Sevilla je prvi pratitelj vodećeg Reala, no bila je na korak do posrtaja pred svojim navijačima.

- Veoma su iskusna i tjelesno jaka momčad. Kounde je bio dobar u obrani, a mi smo kreirali puno toga s krilnih pozicija. Sjajna su ekipa, no mi smo bili bolji. Mislim da smo zaslužili više – zaključio je Xavi.

Utakmica je u drugom poluvremenu postala prilično nervozna, a kriterij suca Grandea bio je dosta upitan kod nekih prekršaja igrača Seville. Primjerice, Gomez se dvaput izvukao u situacijama u kojima je mogao dobiti žuti karton, pa su i tenzije na terenu rasle...

Linker
13. svibanj 2024 11:58