JAVIER SORIANO Afp
DERBI KOLA

Ronald Koeman sve je bliže otkazu! Barcelona poražena u Madridu, Suarez i Lemar presudili Kataloncima

U velikom derbiju Atletico je na domaćem terenu u sklopu 8. kola bio bolji od Barcelone 2:0
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. listopad 2021. 22:52

Atletico je iskoristio slabosti rastrojene Barcelone koja tone do nepoznatih granica i bez velike igre dobio derbi 2:0. Pojam "hlebinski naivci“ dobiva novi smisao kad gledate današnju Barcu. Ima li većih nogometnih jazavca od ove Koemanove momčadi? Širom su se otvorili i primali golove iz kontri, kad je trebalo desne strane obrane (Araujo, Mingueza) nije bilo nigdje, a niti lijeva s Piqueom i Destom ne zavrjeđuje bolju ocjenu… Iako je trener na teren poslao tri zadnja vezna, u ključnim trenucima djelovali su kao da igraju sa šest napadača Messijevog radijusa kretanja. A Messija nema. Držali su posjed 70 posto vremena, a tek su dvaput pucali u okvir gola.

Na stadionu Wanda Metropolitano kamere su često hvatale Nizozemca s mobitel na uhu jer zbog suspenzije susret je pratio iz lože, ali nije mogao previše utjecati na igru svoje momčadi. Suarez je zabio iz kontre u 44. minuti kad je mu je Lemar dodao, a Urugvajac primio loptu, smirio je i sa 8-9 metara pogodio kraj Ter Stegena. Francuz Lemar tako mu se revanširao je Suarez je njemu bio asistent prije toga za 1:0 u 23. minuti. Nakon brze akcije u kojoj je značajan posao obavio Joao Felix. Imao je Suarez još jednu šansu…

image
JAVIER SORIANO Afp

Ronald Keoman hvatao se za glavu, nastojao je dati savjete, na liniji s Henrikom Larssonom koji je sjedio na klupi, s nekoliko promjena u drugom dijelu igrali su nešto bolje, ali imali su tek jednu ozbiljnu šansu koju nije iskoristio Coutinho. U 64. minuti ušao je i Ansu Fati, no nije mogao pomoći. Što će učiniti predsjednik Barce Joan Laporta? Na dan susreta rekao je da Nizozemac ostaje trener neovisno o rezultatu, no Barca se sramoti i tome se ne vidi kraj. Ekipa nema samopouzdanja, protiv jačih rivala djeluje bijedno.

image
JAVIER SORIANO Afp

Atletico je uz kontri mogao dati još koji pogodak, a Diego Simeone je zadnjih desetak minuta uglavnom proveo dirigirajući navijačima. Konačno su stadioni u Španjolskoj puni, fanovi Crveno-bijelih pjevali su i slavili. S utakmicom više odigranom uhvatili su Real po broju bodova.

Linker
26. travanj 2024 22:28