Javier Tebas

 ZHANG MUZHI/Imaginechina Via Afp
VELIKAN NA DNU

Šef La Lige: Barcelona nam uništava reputaciju. Isplivao i novi dokaz: ‘Plaćali smo za pošteno suđenje‘

Katalonce neće pravno goniti samo tužiteljstvo, nego i La Liga i Real Madrid
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. ožujak 2023. 07:43

Čelnik La Lige Javier Tebas zamjerio je Barceloni nedostatak profesionalnog pojašnjenja u slučaju moguće korupcije u aferi "kupovanja sudaca".

- Za mene je ovo je najgori trenutak u povijesti španjolskog nogometa. To je najveći problem koji smo imali. Postoje neka plaćanja koja priznaje sama Barcelona. Nije to normalno. Nije u pitanju samo reputacija Barcelone, već i reputacija kompletne lige.

Potom je Tebas još izravnije prozvao čelnike kluba.

- Sramim se što još uvijek nemamo uvjerljivo objašnjenje, nemamo objašnjenje Barcelone, a prošlo je dovoljno vremena. Oni zauzimaju poziciju žrtve, što ne smatram adekvatnim za rješavanje ove situacije. Ako su tako jasni kao što kaže predsjednik Barcelone, trebali bi nam svima biti predočeni konkretni dokazi. To je ono čemu se nadam - najboljem, a ne najgorem - citira Tebasa Vermouth Deportivo.

Također je napomenuo da La Liga i Real Madrid namjeravaju djelovati kao privatni tužitelj usprkos tužbi tužiteljstva.

- Ne sjećam se vremena kada je bila tolika kriza ugleda, ne samo za Barcelonu nego i španjolskog nogometa. Moramo ići do kraja, a ako ima krivaca, tko god oni bili, neka snose odgovornost. Ako nema krivaca, tim bolje za sve. Mi ćemo u tužbi tužiteljstva djelovati kao privatni tužitelji, a također će tako djelovati i Real Madrid. Ima pravo na to - rekao je Tebas.

Tužiteljstvo je podiglo tužbu protiv kluba i njegovih bivših predsjednika Josepa Bartomeua i Sandra Rosella zbog navodne korupcije u potkupljivanju bivšeg potpredsjednika komisije za suce Joséa Maríje Henriquesa Negreire. Ranije je objavljeno da će se najviše sportsko vijeće Španjolske pridružiti tužbi protiv Barcelone.

Inače, u svom današnjem izdanju El Mundo otkriva neke tajne razgovore bivših predsjednika i bivših menadžera Barcelone koji su vodili klub u vrijeme afere.

"Platili smo to u samoobrani", bila je jedna od tajni iznesenih u četiri oka.

Kod nas bi rekli da su suce plaćali za "pošteno suđenje"...

Linker
09. svibanj 2024 23:55