Rafael Benítez

 PAU BARRENA/Afp
IZ POBJEDE U PORAZ

Slavni trener u stilu Bjelice poludio na VAR: ‘Očito moramo zabiti dva-tri komada s centra igrališta‘

Rafael Benítez bio je vrlo nezadovoljan nakon što je Celta minimalno poražena od Girone
Piše: SNObjavljeno: 28. listopad 2023. 09:20

Umjesto 0:1 za nas, završilo je 1:0 za njih. Ništa neću reći, ali ne razumijem kako je to moguće. Netko to mora jasno reći. Ne može se objasniti, bjesnio je Rafael Benítez nakon što je Celta u 90. minuti kapitulirala na gostovanju kod Girone.

Legendarni trener, osvajač Lige prvaka s Liverpoolom 2005. godine, nije se mogao pomiriti s činjenicom da je video-tehnologija poništila pogodak De La Torrea u 83. minuti zbog prethodnog prekršaja na Gazzanigi (pogledajte ga ovdje). Nakon toga su stvari po Benítezove igrače krenule nizbrdo. Umjesto da prekinu loš niz, upisali su sedmu utakmicu zaredom bez pobjede. Od toga su pet puta izgubili i nalaze se u zoni ispadanja.

- Uopće ne shvaćam zbog čega se VAR uključio. Ne znam što su vidjeli, nitko to ne zna. Pokušat ćemo analizirati, možda uz pomoć božanske providnosti dobijemo objašnjenje - rekao je Španjolac uz teren odmah nakon utakmice.

Na press konferenciji je bio još rječitiji.

- Neshvatljivo je da od 0:1 za nas odjednom dođemo do 1:0 za njih. Takve stvari te svaki put iznenade. Ovaj tjedan sam imao sastanak s Medinom Cantalejom (jedan od čelnih ljudi sudačke organizacije, op. a.), s VAR ekipom, da nam objasne kako stvari funkcioniraju, ali čini mi se da ćemo morati opet sjesti jer i dalje ne razumijemo.

Benítez kaže da će njegova momčad "očito morati postizati golove na drugi način".

- Kad pogledaš konačni rezultat, ispada da si se trudio nizašto. Jasno je da ćemo morati zabiti dva, tri komada iz daljine ili s centra igrališta pa nam se onda nitko neće moći umiješati - sarkastično je poentirao.

Linker
03. svibanj 2024 11:46