JOAN VALLS Nurphoto Via Afp
A SVE ZBOG COVID-A

‘Slučaj Luke Modrića‘ završio na naslovnicama i zbunio španjolsku nogometnu javnost

‘Slučaj Luke Modrića‘ nastavlja izazivati pažnju španjolskih medija
Piše: SNObjavljeno: 18. prosinac 2021. 10:51

Luka Modrić je nedavno bio pozitivan na koronavirus na brzom antigenskom testiranju, da bi dva dana kasnije na PCR testiranju bio negativan. Hoće li zaigrati u nedjelju protiv Cadiza i dalje pod velikim upitnikom.

La Ligini protokoli su jasni. Nakon pozitivnog PCR-testa igrač mora biti 10 dana u izolaciji, neovisno o broju naknadnih testova, sve i da su negativni. Ali s druge strane, zakoni madridskog gradskog okruga su drugačiji i cijepljena osoba može prekinuti izolaciju nakon negativnog testa. Dakle, po njihovom bi pravilniku Modrić najnormalnije mogao igrati.

No, već za Realovu utakmicu u Bilbau, gostovanje kod Athletica u srijedu u 21 sat moglo bi biti drugačije. Bilbao je u Baskiji, a ona nema protokol vezan uz covid jednak madridskom. Njihov pak zdravstveni protokol nalaže obveznu izolaciju od 10 dana nakon pozitivnog testa.

"Samo 24 sata prije utakmice Luka Modrić ne zna hoće li moći igrati ili ne", piše As u tekstu pod naslovom 'Slučaj Modrić posijao sumnju: Može li igrati usprkos pozitivnom testu?', uz dodatak kako je takva situacija zabrinjavajuća i zbunjujuća u smislu organizacije i cijelog protokola u eri pandemije koronavirusa.

Marca istovremeno donosi veliki naslov 'Nacionalna besmislica', aludirajući na zbunjujuće protokole koje prkose jedni drugima u različitim krajevima zemlje.

Linker
26. travanj 2024 05:44