Reakcije igrača Valencije nakon ozljede Diakhabyja

 JOSE JORDAN/AFP/PROFIMEDIA Jose Jordan/afp/profimedia
ZASTRAŠUJUĆA OZLJEDA

Šok u Španjolskoj, Realova zvijezda završila karijeru suparniku? Suigrači plakali, sad je najbitnije da prohoda

‘To je vrlo rijetka ozljeda. Najteža ozljeda koju jedan nogometaš može imati u koljenu‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. ožujak 2024. 10:44

Ugledni stručnjaci su zabrinuti zbog ozljede Mouctara Diakhabyja kojem je stradalo koljeno u sudaru s Aurélienom Tchouaménijem za vrijeme utakmice Valencije i Reala. Prema prvim procjenama, 27-godišnji branič mogao bi izbivati ​​s terena više od godinu dana. A to su najoptimističnije prognoze.

- Bitka će biti duga, ali spreman sam za nju i učinit ću sve da se što prije vratim na terene i još jači - poručio je nesretni Diakhaby na društvenim mrežama nakon što je saznao dijagnozu.

image
JOSE JORDAN Afp

Dr. Enrique Gastaldi objasnio je za SER Deportivos Valencia da je ozljeda koju je Diakhaby pretrpio "zastrašujuća".

- Iščašenje je zahvatilo prednji križni ligament i stražnji križni ligament. To je vrlo rijetka ozljeda. Najteža ozljeda koju jedan nogometaš može imati u koljenu. Vjerojatno je pokidao četiri ili pet ligamenata. Kod ove vrste ozljede prvo što moram tražiti je da pacijent može hodati bez problema... A ne govorimo o manje od devet ili 12 mjeseci bolovanja. Kod ove vrste ozljedama ne treba davati rokove, a za isto su potrebne jedna ili dvije operacije - rekao je ugledni traumatolog.

Dr. Juan José López Martínez, inače osobni liječnik tenisača Carlosa Alcaraza, objasnio je za Estadio Deportivo kako je riječ o vrlo ozbiljnoj ozljedi.

- Postoji ozbiljn rizik da Diakhaby više neće moći igrati nogomet, jer kod takve ozljede postoji tendencija oštećenja hrskavice, koja je struktura koja se ne obnavlja - kazao je.

Linker
05. ožujak 2024 11:38