OSCAR DEL POZO Afp
ZASLUŽENI HVALOSPJEVI

Španjolci se ne mogu nadiviti Modriću: ‘Svojim idejama bacao je Atletico u očaj, ples s loptom, dodir magije...‘

‘Modrić vlada autoritetom. Dinamičan, okretan s loptom i blistav. Precizni posjedi, traženje prostora...‘
Piše: JL.Objavljeno: 19. rujan 2022. 06:11

Piše: Marko Crnjak

Luka Modrić s kapetanskom trakom oko ruke predvodio je Real Madrid do slavlja tamo gdje im je to najdraže - u užarenoj atmosferi Metropolitana nad žestokim gradskim rivalima. Pali su svi dosad, pao je i Atletico.. Šest od šest za impresivni sastav Carla Ancelottija i najava još jedne izvanredne sezone.

U 2:1 pobjedi heroji su bili Rodrygo i Fede Valverde, ali Španjolci se najviše klanjaju dvojcu iz veznog reda, gdje naš dirigent s desetkom na leđima i 37 godina, napunjenih baš prije deset dana, još uvijek vodi glavnu riječ u susretima velikana.

"Ne bave se plesom, ali čine to s loptom. Bio je to ples Modrića i Kroosa protiv Atletica. Kao i posljednjih godina, dominirali su u derbiju nevjerojatnom moći i spektakularnom klasom. Preuzeli su igru beskrajnim idejama koje su Atletico bacale u očaj", divi se madridski list Marca kapetanu Vatrenih i njegovu partneru središnjoj liniji.

Hrvatski reprezentativac ponovo je briljirao u svoje 82. odigrane minute. Točnost dodavanja držao je na 91 posto, svih šest poslanih dugih lopti pronašlo je nekog od njegovih suigrača, osvojio je dva od tri duela i - važnije od svega - izveo ključno dodavanje za pogodak Fedea Valverdea, ispostavit će se i pobjedonosnog.

MODRIĆEVO SJAJNO PROIGRAVANJE POGLEDAJTE OVDJE

"Modrić vlada autoritetom. Dinamičan, okretan s loptom i blistav. Precizni posjedi, traženje prostora, sve po ukusu momčadi... Ostavio je dva dodira magije: Rodryga samog pred vratima uz spektakularnu asistenciju, a onda i proizveo Viniciusov galop koji je prethodio golu za 0:2", glasi nastavak Marcinog hvalospjeva.

Uz njega, uvelike je hvaljen i strijelac drugog gola Fede Valverde. Momčad Diega Simeonea treća je u nizu kojoj je zatresao mrežu. Sredinom tjedna poentirao je Leipzigu u Ligi prvaka silovitim udarcem ljevicom, inače mu "slabijom" nogom. Istom je rasporio mrežu Mallorce u prošlom kolu La lige, a jedino impresivnije od bombe u gornji desni kut je način na koji je izborio poziciju za šut - loptu je dobio na 20-ak metara od svojih vrata, a onda divljim sprintom osam sekundi kasnije ukazao se pred protivničkim kaznenim prostorom i neobranjivo potegnuo.

"Ako ne zabije barem deset golova, poderat ću svoju trenersku diplomu", našalio se u srijedu Carlo Ancelotti, ukazavši na to da će Urugvajcu povjeriti više zadaća u napadu, jer krajem prošle sezone pokazao je da se može snaći na desnom krilu iako je originalno veznjak, a sada mu ne izostaje ni golgeterski učinak.. Četiri pogotka zabio je u svim natjecanjima dosad, dok je u prošloj godini upisao tek jedan.

"On je poseban igrač sa svim kvalitetama koje moderan nogometaš mora posjedovati. Fiziku, tehniku i mogućnost igre na različitim pozicijama. Jako je napredovao i veseli nas što mu odlično ide"; nahvalio ga je Ancelotti.

Linker
21. travanj 2024 17:28