Luka Modrić i Kylian Mbappe

 JAKUB PORZYCKI Anadolu Via Afp
‘DAJTE MU NOVI UGOVOR‘

Španjolci se ne mogu nadiviti velikom Luki: ‘Godinama ga žele umiroviti. Hvala Bogu da su mu ovo napravili‘

‘Hrvat je definitivno Petar Pan‘, piše madridski AS
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. listopad 2024. 08:11

Najtiražniji španjolski mediji naklonili su se Luki Modriću. U noći u kojoj je postao najstariji nogometaš koji je zaigrao za Real hrvatski kapetan je sjajnim dodavanjem za Viniciusa prelomio utakmicu za pobjedu proti Celte te ušao u povijest kao najstariji igrača koji je ikada nastupio za Kraljeve.

"Moglo bi se reći da je Madrid za jednu nogu preživio Balaídos, onu Modrićevu, najmudriju u momčadi. S njegove desne strane došao je duboki, smrtonosni, odlučujući pas, koji je omogućio Viniciusu da potpiše pobjedu za prvaka", piše u izvještaju AS, a novinar Antonio Romero u izdvojenom komentaru potom je posvetio poseban prostor Modriću.

"Hrvat je definitivno Petar Pan, s gotovo 40 godina nastavlja izazivati ​​zakone koji vladaju u modernom nogometu i zatvara usta kritičarima koji ga već nekoliko godina žele umiroviti. U vrtlogu kalendarskih i reprezentativnih utakmica, Modrić nastavlja biti kapetan svoje momčadi kad drugi posustaju i još uvijek ima snage vratiti se svjež i napraviti reda u momčadi kojoj nedostaje nogometa i kvalitete u veznom redu. Gotovo ništa se uglavnom ne događa slučajno, a Lukina sportska dugovječnost objašnjava se različitim razlozima, a svi su jednako važni. Daru koji ima kao standard pridodata je golema radna etika i ljubav prema svojoj profesiji zbog koje se gotovo dva desetljeća brine o sebi kao redovnik. Rezultat toga je da Ancelotti i dalje računa na njega svaki put kad mu je teško jer zna da ga neće iznevjeriti. Evidentno je da veznjak neće moći odigrati baš svaku minutu u tako sezoni, ali sve je jasnije da kada je rezultat negativan i lopta počne gorjeti, Modrić ostaje najpouzdanije rješenje Madridu kojem zalaganje za mišiće nauštrb kvalitete nikako ne ide", napisao je Romero.

I Marca također izdvaja Modrića kao ključnog igrača trijumfa.

"Hrvat je vječan. Njegova mudrost omogućila je Realu da pronađu slabost divljenja vrijedne Celte, koja je imala više nogometa i bolje šanse od svog protivnika unatoč tome što nije imala najboljeg igrača. Hvala Bogu da su mu produljili ugovor! Real ove sezone igra nogomet onoliko koliko ga Luka može proizvesti. Postao je najstariji igrač Reala, a izgleda kao klinac. Zaslužuje novi ugovor", napisali su.

Linker
20. listopad 2024 09:46