JORGE GUERRERO
NIJE DOBRO

Što se događa s Barcom? Mediji se pitaju je li Messi uopće bio na utakmici, Koeman krivi obranu

Kad ti suparnik pošalje tri udarca u okvir i zabije dva pogotka, znaš da nešto ne valja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2020. 08:30

Novi poraz, već četvrti ove sezone u subotu je kasno navečer doživjela Barcelona. Njihov učinak sada izgleda 4-2-4. To bi bila formacija koja jamči napadački nogomet, ali u ovom slučaju predstavlja samo omjer pobjeda, remija i poraza za momčad Ronalda Koemana.

Cadiz je slavio 2:1, a dva su pogotka domaći postigli iz svega tri udarca u okvir gola. Nije ni Barca pokazala puno više, dapače, njhov glavni čovjek i motor momčadi nije se "upalio". Svi su španjolski mediji složni u ocjeni za Lea Messija pitajući se, je li taj čovjek uopće i bio na utakmici?

Iz krize se u subotu iščupao madridski Real pobjedom u Sevilli, ali Barcelona to nije mogla pratiti. Svjestan je toga i sam trener Koeman koji će nakon dvoboja reći:

- Teško je objasniti ovakav poraz. Došli smo ovdje s dobrim nizom rezultata. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, a u drugom smo bili bolji. Izgubili smo zbog pogreške kakva se ne očekuje od naše ekipe - rekao je Nizozemac.

Jasno je aludirao na situaciju iz 63. minute kada je Lengletovu loptu prema vrataru Ter Stegenu presjekao veteran Alvaro Negredo koji će zabiti za pobjedu Cadiza:

- Primili smo golove kakve druge momčadi koje sam trenirao nikad ne bi primile. Mi smo Negredu servirali gol za pobjedu. To je naša pogreška. Ne smijemo primiti takav gol. Ovo nije jedini takav gol i to me boli. Nismo dovoljno agresivni u obrani i ne osvajamo duele. Hitno se moramo popraviti.

Barcelona je nakon nepotpunog 12. kola španjolske lige tek na sedmom mjestu, s čak 12 bodova zaostatka za vodećim, madridskim Atleticom.

Linker
24. travanj 2024 23:36