Diego Simeone

 JAVIER SORIANO Afp
ANCELOTTI ZADOVOLJAN

VIDEO: Je li sudac pomogao Realu? Simeone grmi: ‘Svaki put kad dođemo na Bernabeu VAR je protiv nas‘

Gradski derbi obilježila je situacija iz 64. minute, kada je Correa isključen zbog udaranja Rudigera
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 26. veljača 2023. 08:07

Real i Atletico Madrid u susretu 23. kola španjolskog prvenstva odigrali su na Santiago Bernabeuu rezultatom 1:1. U prvom poluvremenu mreže su mirovale, da bi u nastavku najprije Jose Maria Gimenez doveo goste u vodstvo (78.), a potom Alvaro Rodriguez izjednačio za Kraljevski klub. Svemu je prethodio crveni karton za momčad Diega Simeona, kojeg je u 64. zaradio Angel Correa.

Nakon jednog ubacivanja sa strane za Atletico, Correa je, tijekom uela s Antonijem Rudigerom, udario Nijemca laktom u prsa, a ovaj se srušio na travnjak. Sudac Jesús Gil Manzano ekspresno je Correi pokazao crveni karton, a u svoju odluku je bio toliko siguran da je procijenio kako mu nije potrebna pomoć VAR-a kod donošenja iste.

SITUACIJU ZA ISKLJUČENJE KOJA JE PODIGLA BURU POGLEDAJTE OVDJE

Po završetku utakmice, iz jednog i drugog tabora dolazile su dijametralno suprotne reakcije. Carlo Ancelotti je, s jedne strane, bio uvjeren u ispravnost sučeve procjene, dok je Simeone, s druge strane, bio bijesan zbog navedene situacije.

- Ispravna odluka suca. Nemam što više dodati - komentirao je 63-godišnji Talijan, a Cholove izjave išle su u drugom smjeru:

- VAR možete ići na svačiju stranu, nekad nama u korist, nekad drugoj momčadi, ali svaki put kada dođemo na Bernabeu VAR je protiv nas‘, rekao je Simeone, pa dodao:

- Rudiger ima 194 cm, Correa je puno manji od njega i bilo je kontakta, ali da je bio tako brutalan kontakt… Ne vjerujem, pa Rudiger se odmah pridigao.

Kao što je i u uvodu rečeno, Atletico je, unatoč igraču manje, ipak uspio prvi zabiti, ali je 18-godišnji Alvaro Rodriguez u 85. minute poravnao rezultat - i to nakon sjajno izvedenog kornera našeg Luke Modrića.

Linker
19. svibanj 2024 07:09