Saolab/alamy/alamy/profimedia
PRELOMIO TEŠKU ODLUKU

VIDEO: Legenda Barcelone iznenada odlučila okončati karijeru! ‘U subotu igram posljednju utakmicu na Camp Nou!‘

Gerard Pique objavio je kako će u subotu protiv Almerije odigrati posljednju utakmicu u dresu Barcelone
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. studeni 2022. 19:26

Legendarni stoper Barcelone učinio je to putem videa objavljenog na društvenim mrežama. U njemu se, između ostaloga prisjetio svog dolaska u Barcelonu prije 25 godina.

- Ova subota bit će moja posljednja utakmica na Camp Nou. Mnogi pričaju o meni tjednima i mjesecima, dosad se nisam oglašavao, ali sada ću ja biti taj koji će govoriti. Od malih nogu nisam želio biti nogometaš, nego nogometaš Barcelone. U zadnje vrijeme mnogo sam razmišljao o tom dječaku, što bi mali Gerard mislio da mu je rečeno da će ispuniti sve svoje snove, biti prvak Europe i svijeta, igrati s najboljima u povijesti, da će steći prijatelje zauvijek... Barca mi je dala sve, sada kada su snovi ispunjeni odlučio sam zaokružiti priču - započeo je Pique emotivni oproštaj.

Bivši član Manchester Uniteda i Real Zaragoze rođen u Kataloniji uživao je u prestižnoj 18-godišnjoj karijeri u kojoj je podigao 35 trofeja, među kojima su četiri Lige prvaka, Svjetsko i Europsko prvenstvo te naslovi prvaka Engleske i Španjolske. Pique neće tražiti novu destinaciju. U 768 nastupa zabio je 58, a asistirao za 16 golova.

- Uvijek sam govorio da nakon Barce neće biti druge momčadi, tako će i otati. Bodrit ću ekipu i prenijeti tu ljubav na svoju djecu, kao što je moja obitelj radila samnom. A znaš me, prije ili kasnije, vratit ću se. Visca el Barca, zauvijek - poručio je na kraju video snimke.

Vijest je stigla praktički iz vedra neba. Poznato je da Pique nije najomiljeniji stoper katalonskih navijača zbog nezadovoljavajućih partija ove sezone, ali malo tko je očekivao da će raskrstiti puteve godinu i pol ranije no što mu ističe ugovor s klubom. Oprašta se u negativnom raspoloženju, nedavno su ga navijači dobrano izviždali nakon ogleda s Interom, kada je bio glavni krivac za nepovoljan rezultat (3:3) kojim je Barca praktički potpisala ispadanje iz Lige prvaka.

U početnih 14 sezona pod Barcinim grbom, Pique je bio neizostavan stoper i član zlatne generacije kluba. Sada je ipak pao u tek drugi, pa i treći plan. Ostali braniči (Garcia, Araujo) uz dovedena pojačaja (Christensen, Kounde, Alonso) zauzeli su njegovu poziciju, stoga je dobio svega 9 nastupa, i to kada trener Xavi Hernandez nije imao nikakvu drugu opciju zbog ozljeda navedenih imena.

Španjolski mediji pišu da još treba razriješiti financijska pitanja. Pique je posljednjih godina u više navrata prilagođavao svoje plaće i pristajao na smanjenja i odgode istih da bi pomogao klubu usred teške financijske situacije. Još nije poznato znači li iznenadna mirovina i odricanje novca kojeg mu klub duguje.

Pique, koji će u siječnju napuniti 36 godina, već ima niz drugih interesa izvan nogometa. Preko svoje tvrtke Kosmos obnovio je teniski turnir Davis Cup, a vlasnik je i španjolskog drugoligaša Andore. Prethodno je rekao da se planira kandidirati za mjesto predsjednika Barce nakon što ode u mirovinu, iako je posljednjih godina sugerirao da, iako to ostaje opcija, to nije nešto čemu će definitivno težiti.

Linker
27. travanj 2024 00:21