Lamine Yamal

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
SULUDA CIFRA

Za čudo od djeteta ponudili čak 200 milijuna eura, predsjednik iznenadio: ‘Nemamo potrebu prodavati‘

Iako bi taj novac riješio dio financijskih problema, odbili su ponudu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. ožujak 2024. 12:12

Paris Saint-Germain traži nasljednika Kyliana Mbappéa koji je na pragu potpisa za Real Madrid. Jedna od meta francuskog prvaka je i Barcelonin ‘wunderkind‘ Lamine Yamal.

Ovaj 16-godišnji krilni napadač impresionirao je ljubitelje nogometa svojim umijećem u prvoj momčadi katalonskog velikana, a u 39 nastupa u svim natjecanjima ove sezone postigao je šest pogodak te upisao sedam asistencija.

Barcelonin predsjednik Joan Laporta potvrdio je da je klub nedavno odbio ponudu za Yamala vrijednu čak 200 milijuna eura, što bi bio drugi najveći transfer nakon što je Barca upravo PSG-u prodala Neymara za 222 milijuna eura.

Činjenica je da bi taj novac riješio jedan dio financijskih problema s kojima se već dugo bori slavni španjolski klub, ali Laporti i društvu ne pada na pamet prodaja čudesnog talenta.

Barcin predsjednik nije otkrio tko je poslao ponudu za tinejdžera koji ima i pet nastupa te dva postignuta pogotka za seniorsku reprezentaciju Španjolske, no mediji sugeriraju da se radi upravo o Parižanima.

- Nismo prihvatili ponudu jer vjerujemo momku, njegovom sportskom razvoju, i nemamo potrebu prodavati, naprotiv. U procesu smo ekonomskog oporavka i već se nazire kraj tunela - kazao je Laporta.

Dodao je kako su ponude stizale i za druge igrače.

- Imali smo ponude za Baldea, Fermina Lopeza, za vrlo važne igrače kao što su Gavi, Pedri, De Jong i Araujo, ali ih ne želimo prodati. Samo s ovima koje sam spomenuo, zaradili bismo oko milijardu eura. Ako netko smatra da igra premalo i želi otići, može to učiniti, ali mi smo jako zadovoljni sa svima - kazao je predsjednik Barcelone za klupski podcast te je poručio kako će klub i dalje forsirati mlade igrače iz La Masije.

Linker
27. travanj 2024 07:55