Hrvatska - Brazil
 Reuters/Andrew Boyers / Action Images via Reuters
ULAZAK NEYMARA OKRENUO SUSRET

REAKCIJE SVJETSKIH MEDIJA NAKON SPETKAKLA NA ANFIELDU Hrvatska ima dobar spoj iskustva Ćorluke, Rakitića i Modrića i mladih poput Rebića, Pjace...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 04. lipanj 2018. 13:00

Nakon 99 dana Neymar se vratio na naslovnice. Iako je u jednom trenutku postojala bojazan da će sjajni Brazilac možda i nespreman dočekati Svjetsko prvenstvo u Rusiji, utakmica protiv Hrvatske otklonila je svaku dvojbu.

Najskuplji nogometaš današnjice bio je i glavna tema vodećih svjetskih medija, a posebno mu se naklonio argentinski Ole kojem je ova utakmica bila zanimljiva zbog Hrvatske. Ipak, Neymar je Modriću ukrao show.

Neymarovih deset” jasna je aluzija na činjenicu da je Brazil potpuno drugačije izgledao s Neymarom na travnjaku kojem su ostali suigrači pomoćna radna snaga.

Nešto prostora Ole je posvetio i Vatrenima.

“Suparnik Argentine na Svjetskom prvenstvu s Modrićem kao vođom imao je trenutke u kojima je otežao posao Titovim trupama. Modrić je ključni igrač momčadi koja je počela dobro pa malo pala jer fizički nije mogla izdržati igru visokog pritiska na polovici Brazila”, piše Ole.

Neymara je na naslovnicu odmah lansirao i brazilski O Globo.

“Neymarov je ulazak promijenio utakmicu”, može se pročitati na portalu ove brazilske novine.

Kao čovjek koji je posebno zaslužan što je heroj nacije spreman za Svjetsko prvenstvo u Rusiji ističe se reprezentativni liječnik Rodrigo Lasmar.

“Nakon što je zakucao loptu u mrežu, Neymar je potrčao zagrliti liječnika Rodriga koji je u protekla tri mjeseca pratio svaki njegov korak.”

Moru pohvala Neymara pridružio se i The Sun koji ističe da je tek ulazak Neymara pokrenuo Samba Boyse.

“Brazil je dobio veliki impuls samopouzdanja uoči Svjetskog prvenstva povratkom i sjajnim pogotkom Neymara ispred Kopa”, piše The Sun.

I ostali su se svjetski mediji uglavnom klanjali Neymaru, divili njegovom povratku sa stilom nakon teške ozljede, dok se igru Hrvatske tek sporadično spominjali. Tako i BBC piše da su Neymar i Firmino zagrijali Brazil za Rusiju, odnosno da se povratak O’Neya dogodio u pravom trenutku za Selecao. Porazu unatoč, BBC je i nastup Hrvatske ocijenio zadovoljavajućim.

“Hrvatski izbornik Dalić može biti zadovoljan viđenim na Anfieldu. Hrvatska ima dobar spoj iskustva Ćorluke, Rakitića i Modrića i mladih talenata poput Rebića, Pjace i Kramarića. Čvrsti su, organizirani, jaki na lopti i Svjetsko prvenstvo je vrhunac za mnoge iz aktualne generacije”, piše BBC.

Marca, osim Neymara (između ostalog navode da diže ritam, ne bježi od duela, traži igru…), hvali Hrvatsku zbog načina na koji je pokušala oponašati Kloppov Liverpool.

“Pritisak s Modrićem koji je pratio Kramarića ‘vezao’ je Fernandinha, Casemira i Coutinha kojima je trebalo gotovo trideset minuta da izađu sa svoje polovice”, navodi Marca.

Linker
09. svibanj 2024 07:59