Ronald Koeman
 LLUIS GENE Afp
KOEMANOVA ŽELJA

‘Barca u siječnju dovodi novog gazdu veznog reda, jedan od glavnih kandidata hrvatski reprezentativac!‘

Ipak, najveća priča subote među Vatrenima je igrač čija karijera neodoljivo podsjeća na Rakitićevu
Piše: Dražen Krušelj/Jutarnji listObjavljeno: 09. listopad 2021. 15:21

Kao jedan od četvorice kandidata na radaru Barcelone, Marcelo Brozović bio bi subotnja priča dana u okruženju "vatrenih" da reflektore iznenada nije privukao Luka Sučić. 19-godišnji vezni igrač RB Salzburga dobio je pozivnicu Zlatka Dalića i priključio se pripremama reprezentacije u Osijeku, gdje Hrvatska u ponedjeljak dočekuje Slovačku. Čini li se i vama da putanja Sučićeve karijere neodoljivo podsjeća na onu Ivana Rakitića?

Prvo ipak riječ-dvije o Brozoviću. Katalonski Sport piše da Ronald Koeman u siječnju želi dovesti novog gazdu veznog reda. Ljetos nije uspio nagovoriti Giorgina Wijnalduma da mu se pridruži pa se sada okreće zamjenskim opcijama. U suženoj potrazi stigao je do Ndombelea, Kessiea, van de Beeka i Brozovića, koji još nije dočekao Interovu ponudu povišice, a ugovor s "nerazzurrima" istječe mu u lipnju 2022. godine.

image
Marcelo Brozović u dresu Intera
ANDREAS SOLARO Afp

Kada je o Sučiću riječ, Salzburgov tinejdžer promoviran je u Dalićevu momčad nakon što je iz nje zbog akumuliranih žutih kartona izletio Mateo Kovačić. Znači li to da će zaigrati u Gradskom vrtu? Možda ne kao starter jer u čekaonici već previše staža ima Mario Pašalić, u nekoj opreznijoj varijanti opcija je i Kristijan Jakić, ali izbornik ne bi priključivao Sučića da ga ne vidi kao igrača koji može pomoći.

Tinejdžer rođen u Linzu zaoštrit će konkurenciju u ofenzivnom dijelu veznog reda. Sučićev dolazak na izvjestan način je poruka Nikoli Vlašiću, koji je tijekom Modrićeva izbivanja u rujnu zadužio dres s brojem 10, ali od selidbe u West Ham još nije pronašao onu formu kojom je oduševljavao kritiku dok je igrao za CSKA.

Na Cipru je Vlašić bio nezapažen, iskočio je tek promašajem velike prilike čime je "pružio ruku" Andreju Kramariću koji nikako da pogodi zaboravljenu golgetersku žicu, ali je napadačku sterilnost barem pokrio izborenim jedanaestercem…

Linker
26. travanj 2024 07:02