JOE KLAMAR Afp
REAKCIJE NAKON PORAZA

Bišćan otkrio kakvo je stanje s trojicom ozlijeđenih. Ivanušec: ‘Ovo je bilo kao Tottenham - Dinamo‘

Izbornik je naveo da svojim igračima ne zamjera ništa. Neki su se, kako veli, žalili i na umor.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2021. 23:21

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine porazom je otvorila nastup na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Nije mogao biti previše zadovoljan, ali Igor Bišćan podcrtao je da svojim igračima ne zamjera ništa nakon gubitka bodova protiv Portugala (0:1).

- Na kraju moramo priznati da je Portugal i bio bolji za taj jedan gol. Veći dio utakmice odigrali smo u dobrom pariranju. Imali smo prvo poluvrijeme dosta prilika za izaći u kontru, možda da smo jednu iskoristili pa zabili, možda bi nam se tada bilo lakše braniti u nastavku - počeo je izbornik.

Koliko su ozbiljne ozljede trojca Majer - Moro - Franjić? Nisu nam valjda izgubljeni do kraja turnira?

- Znao sam da ćemo pasti energetski, igrači su nam došli iz napornog ritma, vidjet ćemo tek ozbiljnost tih problema. Mislim da nisu jake te ozljede, ali tek ćemo kroz ova dva dana do sljedeće utakmice vidjeti kako se osjećaju. žalili su se i na umor. Sada nam ide Švicarska. Ako ste gledali njihovu utakmicu s Engleskom, dobri su, čvrsti, čeka nas opet fizički jako zahtjevna utakmica. Moramo se regenerirati - rekao je Bišćan pa dodao:

image
JOE KLAMAR Afp

- Nismo se mogli vratiti, ali ne mogu previše toga zamjeriti svojim igračima. Igrali smo protiv dobrog protivnika, a mi nismo na kraju imali ni dovoljno snage ni kvalitete da bismo izvukli išta više od minimalnog poraza. Portugalci su nas kaznili, a normalno je da će te takva momčad kazniti ako je pustiš, da li na kombinatoriku ili na individualna rješenja - veli Bišćan.

Ipak, plan je bio da se od početka krene s trojicom odostraga?

- Naš plan je bio - izvući Portugalce van. Mislili smo da će nam ostaviti prostora ako ih prisilimo da nam dođu viskoko. Mogli smo ih ugroziti, imali smo možda i desetak prilika za to, nismo uspjeli. Falio je netko tko će donijeti tu loptu, bokovi se nisu priključivali u napad. Ovo je na kraju realan rezultat. U drugom poluvremenu igrači s klupe dali su sve od sebe, ali ne možemo ih sada kriviti za ovaj poraz. Nikad nije dobro izgubiti, ali našu priliku moramo tražiti u preostala dva susreta - zaključio je Bišćan.

Riječ je u mix-zoni dobio i Luka Ivanušec:

- Mislim da bi ovo usporedio s prvom utakmicom Tottenhama i Dinama. Mogli smo malo više napasti, previše smo se povukli. Osjećamo taj žar, znamo da smo mogli više, ne znam zašto smo se povukli. Sada nam ide Švicarska, njihova pobjeda protiv Engleske nije za nas neočekivana. Mi moramo malo više vjerovati u sebe, uzeti i držati loptu u nogama. Imamo tu kvalitetu i znamo da to možemo.

Linker
26. travanj 2024 17:32