Getty Images
NIJE MU SVEJEDNO

BIVŠEG REPREZENTATIVCA ARGENTINE BRINE TEŠKA SKUPINA S VATRENIMA 'Island je poput kamena, Hrvatska ima dobru nogu! Nigerija? Oni su nas već dobili'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 04. prosinac 2017. 15:08

Bivši argentinski reprezentativac i trener Jorge Valdano rekao je u petak navečer kako je Argentina upala u “zabrinjavajuću” skupinu na Svjetskom prvenstvu, s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom.

- Island je poput kamena. Hrvatska ima dobru nogu, ovisit će o tome u kakvom fizičkom stanju će na prvenstvo doći igrači poput Luke Modrića i Ivana Rakitića. Od Nigerije je Argentina nedavno izgubila. Gledajući “na prvu”, to mi nije ugodna skupina - izjavio je 62-godišnji Valdano za španjolski TV kanal Gol.

Valdano je kao napadač Argentine osvojio SP u Meksiku 1986. godine. Od 2000. do 2004. bio je sportski direktor Real Madrida.

MADRID, SPAIN - OCTOBER 17:  Real Madrid director general Jorge Valdano (L) chats with Real Madrid president Florentino Perez prior to the start of the La Liga match between Real Madrid and Valladolid at Estadio Santiago Bernabeu on October 17, 2009 in Madrid, Spain. Real Madrid won the match 4-2.  (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)
Jasper Juinen/Getty Images / Getty Images
Jorge Valdano (lijevo)

- Tijekom kvalifikacija za odlazak na SP igrači Argentine su se natjecali puni tjeskobe. Vjerujem da su se sada oslobodili te da će moći rasti kao kolektiv.

Argentina se plasirana na prvenstvo pobjedom u zadnjoj utakmici protiv Ekvadora s 3:1. Dvostruki svjetski prvak završio je kvalifikacije na trećem mjestu iza Brazila i Urugvaja s dva boda više od Čilea koji je ispao.

- S Gonzalom Higuaínom, Sergiom Agüerom i Leom Messijem momčad bi trebala imati malo više reda. Samo da se uspostavi taj red i već će se naći među kandidatima za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Nekadašnji trener Tenerifa, Real Madrida i Valencije smatra da je Argentina ovisila o Messiju koji ju je spasio od ispadanja u kvalifikacijama.

- Momčad još uvijek ne postoji. Još uvijek se nije ukazala. Na timskom planu Argentina mora biti puno više od onoga što je sada. Leo Messi je izvukao momčad iz velike nevolje. Nadam se da će mu Argentina uzvratiti uslugom time što će biti čvršća nego je sada - zaključio je Valdano.

Linker
27. travanj 2024 15:02