ANDY BUCHANAN Afp
OKRŠAJ U RUSIJI

Čak šestorica Vatrenih danas moraju biti posebno oprezni, pogledajte kako izgleda put do Katara

‘Neodlučeno ne bi bilo loše... Iako, ne trebamo misliti o bodu nego ići na pobjedu‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. rujan 2021. 16:17

Domagoj Vida nema pravo nastupa u Rusiji zbog dva žuta kartona koja je dobio u utakmicama sa Slovenijom i Maltom na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. On će, dakako, biti na raspolaganju izborniku za Slovačku u subotu u Bratislavi.

Hrvatska ima još čak šestoricu igrača kojima prijeti stanka zbog žutih kartona. To su Barišić, Brozović, Ćaleta-Car, Perišić, Kovačić i Vlašić. Oni su dobili po jedan. Jednako tako jedan imaju i Budimir i Vrsaljko, kojih nema u Moskvi. Prvog zbog ozljede, a drugog izbornik nije pozvao.

Morat će Vatreni paziti na kartone ili će Dalić biti prisiljen igrati bez nekih od njih u sljedećim susretima.

Samo pobjednik skupine direktno odlazi u Katar

Deset pobjednika europskih kvalifikacijskih skupina direktno će se plasirati u Katar, a za preostala tri mjesta borit će se 10 drugoplasiranih te dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija, a koje nisu bile među prve dvije reprezentacije u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Navedenih 12 reprezentacija bit će podijeljeno u tri cjeline sa po četiri momčadi, koje će odigrati doigravanje na jednu utakmicu (polufinale i finale) kako bi dale završna tri europska predstavnika.

Najvažnije je da ne izgubimo

Zoran Vulić je kao trener vodio ruski Luč Vladivostok kad su bili premijerligaši 2008. godine. Iskusni stručnjak o susretu Rusije i Hrvatske kazao je:

- Sve će ovisiti o tome koliko će se hrvatska reprezentacija nametnuti. Iako nam nedostaje dosta ključnih igrača, mislim da smo ipak bolja momčad od Rusa. Ovo je jedna od rijetkih utakmica u kojoj igramo bez Modrića, ali imamo dobru reprezentaciju i smatram da je vrijeme da Mateo Kovačić uzme konce u ruke. Ako svatko ponudi svoj maksimum, neće biti problema. Prođemo li pritisak domaćina u prvih deset minuta trebali bismo potvrditi kvalitetu i odvesti utakmicu u pozitivan pravac za nas.

Biste li bili zadovoljni s bodom?

- Da, svaki je bod bitan u ovim kvalifikacijama. Neodlučeno ne bi bilo loše... Najvažnije je da ne izgubimo. Iako, ne trebamo misliti o bodu nego ići na pobjedu i snagom naše kvalitete doći do tri boda.

Linker
27. travanj 2024 08:32