ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
ZNA SE ŠTO JE BILO

Ćiro Blažević bez pardona sasuo Francuzima: ‘Svjetsko prvenstvo ste osvojili zahvaljujući sucu!‘

Ćio je Francuzima otkrio i kako će se u Zagrebu susresti s Deschampsom, svojim bivšim igračem...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2020. 12:07

Miroslav Ćiro Blažević velika je zvijezda francuskih medija ostao do danas.

Izbornik brončanih iz 1998. dao je intervju za L’Equipe pod naslovom “Svjetsko prvenstvo u Rusiji osvojili ste zahvaljujući sucu!”.

Autor teksta Jean Marcel Boudard naglasio je kako Blažević i u 85. godini pažljivo prati sva zbivanja u svjetskom nogometu. I rado se odaziva za francuske medije.

- Uvijek sam dostupan za francuske novinare - poručio je Blažević u L’Equipeu.

Na pitanje 'Što nedostaje Hrvatskoj?', Ćiro je dao posebno zanimljiv i izravan odgovor.

"Ništa. Svjetsko prvenstvo ste osvojili zahvaljujući sucu! Jedanaesterac na početku utakmice nije postojao. Međutim, znamo da u takvim utakmicama pobjeđuje onaj tko postigne prvi pogodak. Nama nedostaju financijska sredstva, a to je vrlo važno. Svi govore o zdravlju, ali mi ovdje znamo da je čovjek dobra zdravlja, ali siromašan, zapravo bolestan čovjek", ispalio je Ćiro.

Ćiro je dodao kako će se susresti s Deschampsom, svojim igračem iz doba kada je vodio Nantes. Bit će to svakako zanimljiv susret na Maksimiru.

"Ja sam ga postavio za kapetana u Nantesu. Tada je imao 18 godina, a kad je otišao iz kluba, bio je to moj kraj. Došao sam u Nantes kao dobar trener, a otišao kao najgori na svijetu. Iskoristio bih ovu priliku da se još jednom ispričam gospodinu Budzinskom i svima koji su mi ukazali povjerenje. Za Nantes me vežu prekrasne uspomene, ali potpuno sam promašio u svojoj drugoj sezoni. To je i dalje moja rana", priznao je Ćiro.

Linker
20. travanj 2024 21:45