Slavlje na Prateru

 JOE KLAMAR Afp
KOMENTAR DAVORINA OLIVARIJA

Dalić je uspio u svemu, sve što je zamislio je i ostvario, no jedna stvar brine! To se ne smije ponoviti na SP-u

Hrvatska i Dalić uspjeli su baš u svemu! Katar, dolazimo! I svi nas se trebaju plašiti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. rujan 2022. 23:51

Vatreni su ostvarili još jedan sjajan uspjeh, plasirali su se na Final Four Lige nacija. Opet su, kao protiv Danske prije par dana u Maksimiru, odigrali vrhunsko drugo poluvrijeme, ponovno su pokazali pobjednički DNK, ponovno su Dalićevi dečki potvrdili da su velika reprezentacija, krema svjetskog nogometa. Nismo uzalud viceprvaci svijeta. Nakon dvije uzastopne pobjede u finišu Lige nacija i plasmana među četiri najbolje momčadi u tom natjecanju, Hrvatska s velikim optimizmom, super atmosferom i samopouzdanjem može krenuti u Katar.

A mi se svi možemo nadati da će sa skupa najboljih na Globusu stizati prekrasne vijesti, baš kao iz Rusije. Imamo pravo to vjerovati nakon ovog što smo u nekim segmentima utakmica vidjeli protiv Danske i Austrije...

image
JOE KLAMAR Afp

Vjerujemo da je Zlatko Dalić u Beču našao odgovore na sva svoja pitanja uoči Svjetskog prvenstva u Kataru. Jer, definitivno ih je tražio, s obzirom na to da je jako izmiješao svoj špil karata nakon velike pobjede nad Danskom. Iako je plasman na Final Four Lige nacija definiran kao veliki mogući uspjeh, izbornik je za utakmicu s Austrijancima u odnosu na maksimirski ogled s Dancima promijenio čak petoricu igrača.

To je značilo da mu je možda bio važniji pogled na sve igrače u rosteru prije Katara, nego osvajanje prvog mjesta u skupini i ulaska među četiri najbolje reprezentacije u Ligi nacija. Dalić je po svemu sudeći Svjetsko prvenstvo stavio ispred Lige nacija i to je sasvim logično. A dobio je sve! I Final Four i saznanje da ima mnogo igrača koji mogu biti prevaga i odlučivati i najzahtjevnije utakmice! U Maksimiru je odlučio čovjek koji je ušao s klupe Lovro Majer, u Beču je s klupe ušao i zabio Marko Livaja, pogodio je i senator Dejan Lovren... Dalić može biti presretan, sve što je zamislio, ostvarilo mu se, kao da opet sanja "ruski san".

Kako nam izgledaju Vatreni prije nastupa na Mundialu? U obje ove završne utakmice u skupini pokazali smo "up and down" sliku. U sudaru s Dancima prvo poluvrijeme bilo je skromno, a onda smo zablistali u drugom. U Beču smo startali finim valcerom, ali smo se brzo spotaknuli i sapleli si noge, kao u nekom ranojutarnjem plesu nakon burne noći. Austrijanci su nam se u drugom dijelu prvog poluvremena nametnuli, imali su boljih prilika, spašavao je Livaković.

Bilo je to razdoblje igre koje mora zabrinuti, tako ne bismo smjeli izgledati na Svjetskom prvenstvu jer onda nećemo postići ono čemu se nadamo. Ipak, potom smo opet zablistali u drugom poluvremenu, kad je bilo najpotrebnije Vatreni su bili najbolji.

Da, ne smijemo zaboraviti, usput smo se i revanširali Austrijancima za poraz u Osijeku. Hrvatska i Dalić uspjeli su baš u svemu! Katar, dolazimo! I svi nas se trebaju plašiti.

Linker
19. travanj 2024 09:18