Ivan Perišić
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IZJAVE NAKON CIPRA

Dalić: Odigrali smo dobro, samo je jedan minus ove večeri! Ivan Perišić gol posvetio - Leonardu...

Zadovoljni će Vatreni napustiti jug Europe i uputiti se u Osijek, gdje će se suprotstaviti Slovačkoj
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. listopad 2021. 23:13

Promarširala je Hrvatska ciparskom Larnacom i upisala novo, važno slavlje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kataru. Golovima Perišića u prvom, odnosno Gvardiola i Livaje u drugom dijelu Vatreni su ostali na pravom kursu, kao prvoplasirana momčad svoje skupine.

Završilo je 0:3, a moglo je i većom razlikom u korist izabranika Zlatka Dalića. Nažalost, Luki Modriću je u 54. minuti ciparski vratar Michael obranio kazneni udarac, a Hrvatska je promašila još čitav niz prilika. No, mogu svi biti zadovoljni, jer glavni cilj je ostvaren, pobjeda je na koncu i rezultatski uvjerljiva, a nastavili smo tradiciju tzv. "clean sheet" utakmica.

Zadovoljan viđenim bio je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić:

- Dečkima čestitam na pobjedi. BIli smo strpljivi i koncentrirani, disciplinirani i odgovorni. Dobro je bilo. Odigrali smo puno šansi, dosta ih i promašili, ali nije bilo nervoze. Jedini minus je drugi žuti Kovačiću, što znači da ga nema protiv Slovačke. Vidjet ćemo ova dva dana, odmoriti se i vidjeti stanje igrača. Vjerujem da ćemo protiv Slovačke biti pravi kao i danas, samo i da ćemo iskoristiti svoje šanse.

O rekordu o preko 600 minuta bez primljenog gola.

- Super, naravno da je to dobro. Igrali smo sigurno, iako ta četvorica igrača nisu igrali nikada zajedno. Oni su budućnost našeg nogometa, igrat će idućih 10-15 godina, ali mi Cipranima nismo ni dali da priđu našem golu. I dalje ovisimo sami o sebi. Igramo doma sa Slovačkom, Rusi idu u Sloveniju, neće im biti lako. Idemo napraviti sve što možemo da mirni uđeno u 11. mjesec. Trebat ćemo nešto više bodova, ali dobro.

Ivan Perišić pobjedu je posvetio sinu Leonardu:

- Mali, ovo je za tebe - rekao je Perišić koji je pred TV-kamerama pritom i pokazao fotografiju svog sinčića.

Evo što je nakon dvoboja na Cipru rekao Joško Gvardiol:

image
- Afp

- Prije svega, drago mi je zbog tri boda. Znali smo da neće biti lagano. Šteta da nismo zabili još kojega, ali nećemo žaliti. Okrećemo se utakmici u Osijeku, sretan sam i zbog prvjenca. Koju god poziciju igram, dajem svoj maksimum. Što je, je, ovo je moja prirodna pozicija, gdje se osjećam najsretnijim i nadam se da ću je i dalje igrati. Glede obrane, treneri svakodnevno sudjeluju u podršci nama, imamo je od svih ljudi u stožeru. Mlađi igrači nemaju nikakvih problema, jer kad si okružen ovakvim suigračima poput nas, nema straha. Nadam se da će u Osijek doći što više navijača, mi ćemo se maksimalno pripremiti i, nadam se, pružiti jako dobru partiju.

Evo i izjave strijelca trećeg pogotka Marka Livaje:

- Ušli smo sa sto posto, odigrali pravu utakmicu, momčadsku. Kontrolirali smo sve, istina bilo je i par grešaka na početku, ali dobro smo ovo odradili. Teren također nije bio baš najbolji, ali nismo ni danas primili gol i sve je bilo u redu. Iskreno, nisam vidio izjave ciparskog izbornika, ali radili smo četiri mjeseca i želim mu sve najbolje. U Osijeku nam neće biti lako. Slovaci su iskusni, imaju dobre igrače, ali mi smo favoriti i ako damo sve od sebe, ne bi trebalo biti problema.

image
- Afp

Debitantski nastup danas je upisao Kristijan Jakić:

- Mislim da smo kontrolirali cijelu utakmicu. Imali smo jako puno šansi, šteta što ih nismo ranije iskoristili. Rezultat je dobar za nas i vraćamo se kući s tri boda. Trenutno proživljavam najbolje nogometne trenutke. Igram u Njemačkoj, ali ovo je fantastično. Danas se ostvarilo ono što jedan igrač čeka cijeli život. Jednostavno, u ovom trenutku ne mogu opisati osjećaj kako je to biti s ovakvim igračima koje imamo u reprezentaciji. Velika stvar za mene. Idemo po pobjedu protiv Slovačke, ja sam uvijek optimist. Bez obzira što su i oni kvalitetni, nadam se punom stadionu u Osijeku i da ćemo osvojiti tri boda.

Linker
22. travanj 2024 14:45