RONALD GORSIC/CROPIX
TEMA JE BIO I ĆIRO

Dalić otkrio koga bi jednoga dana volio priključiti stožeru: ‘Mandžukić i Ćorluka? Malo je čudno...‘

‘Mislim da će biti još iznenađenja tijekom godine, da će se neki od mladih nametnuti u prvi plan‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. prosinac 2021. 18:29

Na Skupštini HNS-a bio je i izbornik Zlatko Dalić, koji se osvrnuo na godinu koja upravo ide kraju:

- Iza nas je sjajna nogometna godina, u fokusu je A reprezentacija, ali i svi drugi su pokazali izvrsne rezultate. Imamo HNL najbolji dosad, to se vidi i po broju igrača iz domaće lige koji su u A reprezentaciji, nadam se da će ih biti još više.

Još jednom je kazao da će Vatreni u prvoj akciji u 2022. vjerojatno u zemlju domaćina SP.

- Plan je da krajem ožujka odigramo dvije prijateljske utakmice, one će biti najvjerojatnije u Dohi, protivnike još ne možemo potvrditi. Cilj nam je da se upoznamo s ambijentom tamo prije SP. Liga nacija sa šest sjajnih utakmica će potom biti kao priprema za Mundijal.

Uključivanjem Marija Mandžukića zaokružio je stručni stožer za Mundijal. Kazao je da neće biti više iznenađenja...

image
RONALD GORSIC/CROPIX

- Mislim da je dosta iznenađenja, bit će nas previše. Rekao sam da je cilj Saveza i mene da što više Vatrenih uključimo u stožer, imaju sjajno i veliko iskustvo, veselim se da su upisali trenerske škole i Ćorluka i Mandžukić, ali i Badelj i Kramarić. I njih bio volio kraj sebe jednog dana u stožeru, ako budem izbornik i tada. Malo je čudno što im je prvi posao reprezentacija, ali njihove karijere nam daju za pravo da tako razmišljamo. Stožer smo kompletirali, nemamo potrebe za dodatnim ljudima. Za sada.

Posebno je nahvalio mlade:

- Ako ne već i u Kataru, netko će sigurno imati sreću da s ovim generacijama napravi veliki rezultat, da možda ponovi Francusku ili Rusiju. To su dokazali Gvardiol, Sosa, Brekalo… Hrvatska ima mir sljedećih deset godina. Mislim da će biti još nekih iznenađenja tijekom godine, da će se još neki od mladih iz ekipe U-21 nametnuti u prvi plan poput Stanišića, Sučića...

Dalić je poželio svima da uživamo uz reprezentaciju, te je govorio i o Ćiru Blaževiću koji je sada počasni izbornik. Dakako, nema nikakve ingerencije nad njim niti sastavom momčadi.

- Moram pohvaliti HNS i predsjednika Kustića na ovoj reakciji, Ćiro je dobio titulu da se vidi kako je ovdje s nama. Za mene je osobno puno napravio, bio je moj trenerski mentor, uvijek je vjerovao u mene. Mogu mu zahvaliti za vjeru i sve što je za mene učinio u hrvatskom nogometu. Rekao sam da mogu biti u Kataru prvak svijeta, ali trener svih trenera ostat će Ćiro.

Linker
04. svibanj 2024 12:13