SRDJAN VRANCIC/CROPIX
PRVE REAKCIJE

Dalić: Sat vremena bili smo sjajni!; Kramarić: Ne mogu se baš nasmijati, malo me to sve skupa brine...

Izbornik: Idemo se sada revanširati Francuzima, oba puta bili smo bolji i obje izgubili 4:2!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2020. 20:43

Prvi igrač koji je stao pred TV-novinare nakon pobjede Hrvatske protiv Švedske u Ligi nacija bio je ujedno i strijelac pobjedonosnog pogotka za Vatrene, Andrej Kramarić. U igri je proveo dvadesetak minuta, ali i napravio ono zbog čega ga je izbornik Dalić i uveo u igru unatoč ozljedi koju ima...

Aduktor i dalje boli, a da je tome tako, i sam je potvrdio nakon dvoboja.

- Volio bih kada bi mogao biti sretniji sa svojom ozljedom, neću se baš nasmijati. Nisam zadovoljan time kako sada stvari stoje, malo me sve to skupa brine ali je na sreću danas sve bilo OK.

Općeniti komentar utakmice?

- Izborili smo se za sve ono što smo na kraju i ostvarili. Bilo je jako dobro u prvom poluvremenu, mogli smo zabiti i iz još pokoje prilike, ali nije ušlo. Vidjelo se da smo u nekim trenucima pali, imali smo i dozu sreće što je uvijek potrebno u sportu i sada možemo razmišljati dalje o dvoboju s Francuzima u srijedu.

Stigao je potom i strijelac prvog pogotka Nikola Vlašić.

- Mogli smo zabiti i više od jednog gola u prvom dijelu. Šveđani su nam zabili u nastavku, ali mi smo uspjeli pokazati kvalitetu i pobijediti te pokazati snagu ove Hrvatske.

Kako je Nikoli Vlašiću bilo igrati u novoj formaciji, bez pravog napadača?

- Odlično smo se osjećali, Nisu nam uspjeli niti jednom izaći, sve su lopte ispucavali u aut. U drugom dijelu bili smo malo lošiji. Tu su i ti teški uvjeti, a još su i oni izašli... No, na kraju smo dobili, a jedino je bitna pobjeda. Jer, bilo je dosta iscrpljujuće. Naravno da nismo cijelu utakmicu mogli izdržati u presingu kako smo krenuli. Dobili smo, sada smo napunjeni samopouzdanjem i idemo pokazati da onih 4:2 u Parizu otprije mjesec dana nije bilo realno. Sada imamo šansu pokazati naše pravo lice - rekao je Vlašić.

U konačnici, o utakmici se oglasio i izbornik Zlatko Dalić.

- Najprije, jasno, uz čestitke mojim momcima, velika hvala navijačima na tome što su kisnuli i podržavali nas ovih sat i pol vremena. Čestitam dečkima na pobjedi, mi smo zaista prvih sat vremena izgledali sjajno. Visoki presing, konkretni, agresivni, rastrčani... No, onda smo pali i više nismo bili na toj razini. Moramo biti zadovoljni pobjedom koju smo izvukli. Nismo mogli stalno u pritisku - priznao je Dalić.

Promjena sustava?

- Prilagodili smo se protivniku. Imamo i tu drugu varijantu, htjeli smo pored njihova dva spora stopera stvoriti prostor za Brekala i Perišića. Protiv Francuske će opet biti promjena jer, kao što mi pratimo druge, tako i drugi prate nas. Zadnjih pola sata zaista nismo bili na adekvatnoj razini.

No, pobjeda je tu, a sada nam opet dolaze svjetski prvaci...

- Radije bih, ipak, da smo danas dobili s 1:0 nego s 2:1. Primili smo gol koji nas je dodatno usporio, opet smo se iz toga morali vraćati. Samopouzdanje nam je u nekim trenucima bilo na niskoj razini. Morat ćemo se odmoriti, nećemo moći tri dana nakon ovoga u istom ritmu, ali evo nam prilike da se revanširamo svjetskim prvacima. Izgubili smo dvije utakmice s po 4:2, u obje smo bili bolji takmac... - zaključio je Dalić.

Linker
22. travanj 2024 17:16