Marjan Mrmić
 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
POGLED IZ REPREZENTACIJE

Dalićev pomoćnik otkrio zanimljive detalje iz svlačionice, ali i što će biti s najskupljim HR-vratarom

Hrvatska je ostvarila dvije pobjede u kvalifkacijama za SP, ali priča se o odnosima unutar kolektiva
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. travanj 2021. 21:06

Marjan Mrmić, trener vratara i jedini Dalićev pomoćnik od prve utakmice otkako je izbornik Vatrenih, kazao nam je:

- Na kraju smo osvojili šest bodova, kad pogledam ljestvicu s tim učinkom sam čak i zadovoljan. Svaki bod je bitan za Katar. Što se tiče igre moglo se kvalitetnije, ali premalo smo imali vremena da sprovedemo neke stvari koje smo zamislili. Prije Eura više ćemo biti zajedno i ono na čemu ćemo inzistirati trebalo bi biti bolje. Protiv Malte smo imali ekipu koja nikad nije igrala zajedno.

Na čemu ćete inzistirati?

- Na kompaktnosti koju smo imali u Rusiji. Na igri, na usavršavanju nekih stvari, na prekidima, homogenosti... Ovo je bilo idealno da se vidi na koga se može računati za Europsko prvenstvo, na koga ne možemo. Jednostavno je tako. Svi su imali priliku pokazati se. Napravit će se dopuna reprezentacije, netko će otpasti, a neki će ući novi. To je prirodna selekcija - potvdio je Mrmić najave izbornika Dalića da će pojedini od aktera utakmica tijekom ožujka ostati bez Eura, a mladi reprezentativci poput Ivanušeca su glavni na listi novih rješenja. I ne samo Ivanušec, ozbiljni kandidati su i Moro, Majer, Bradarić, Sosa, Gvardiol... Dakako, neće svi oni upasti.

Kako se točno očituje što mladi ne respektiraju dovoljno starije, a o čemu je čak napravljen i sastanak u reprezentaciji?

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

- Moraju shvatiti da je hrvatski dres sveti dres. Za njega se mora dati 100 posto, ako treba i stati na gol, neka napadač stane na gol. Kad smo duže skupa, onda se može kroz treninge i sastanke sprovesti što izbornik traži.

Ima li situacija da netko od senatora želi dati savjet mladom igraču, a ovaj ga ne sluša?

- Ma ne, pa njima je svima čast kad vide jednog Luku Modrića na treningu i hotelu, a kamoli na utakmici. Luka i u ovim godinama dokazuje da je super kvaliteta. Imaju što učiti od njega, od ponašanja do pristupa utakmici. Modrić im je pravi primjer kakav treba biti profesionalac.

Po izborniku neki mladi nisu dovoljno infiltrirani u reprezentaciju.

- Nemamo toliko široku bazu igrača, moramo iskoristiti ove koji igraju po Europi i izvući iz njih što je više moguće. Oni su zasluženo dobili poziv, ali treba im vremena i prilagodbe da vide što izbornik traži od njih. Napravit ćemo kombinaciju starijih i mlađih i mislim da ne bi trebalo biti problema da na Euro dođemo na razini na kojoj smo bili u Rusiji.

Nije to laka zadaća.

- Nije, ali nije jednostavno ni zamijeniti Mandžukića, Rakitića, Rebića... Vjerujem da će već u svibnju na okupljanju biti bolje.

Na kraju smo ga pitali je li još netko kandidat za golmana na Euru osim Livakovića, Kalinića i Sluge.

- Zavisi kakvo će biti stanje. Grbić je bio s nama, ali ne brani u Atleticu. Kazao mi je da će od ljeta vjerojatno na posudbu - zaključio je Mrmić.

Linker
24. travanj 2024 20:12