RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IZJAVE IGRAČA

Dejan Lovren iskren nakon mučenja na Rujevici: ‘Znamo da ovo nije bilo dobro, zaslužili smo kritike‘

Trebalo malo vremena da se vratim u pravi ritam. Sada je sve u redu - rekao je Pašalić
Piše: SN, Jurica RadićObjavljeno: 27. ožujak 2021. 21:22

Hrvatska je nakon kiksa u Sloveniji (0:1) u drugoj utakmici kvalifikacija za SP 2022. godine uspjela stići do minimalne pobjede protiv Cipra (1:0) na Rujevici. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Mario Pašalić.

Veznjak Atalante je pet minuta prije kraja prvog dijela iskoristio veliku pogrešku gostujućeg stopera Soterioua koji je glavom pokušao vratiti loptu svom vrataru, ali tu loptu je presjekao Pašalić i također glavom s pet metara zatresao mrežu što se u konačnici pokazalo kao pobjednički pogodak.

- Očekivali smo da će biti teška utakmica, nešto slično kao i protiv Slovenije, mi smo morali biti mirni i strpljivi i srećom zabili smo taj gol. Bilo je to olakšanje za drugi dio, ali potom smo usporili protok lopte, nije išlo kako je bilo u prvom dijelu. Ipak, na kraju je važna pobjeda - rekao je Pašalić nakon susreta koji se vratio nakon ozljede i pokazuje sve bolje i bolje partije, kako u Atalanti, tako i u reprezentaciji:

- Nakon ozljede mi je trebalo malo vremena da se vratim u pravi ritam. Sada je sve u redu i drago mi je da sam golom pridonio pobjedi. Može se reći da mi Cipar leži, protiv njih sam debitrirao za reprezentaciju, sada i zabio...

Malta?

- Bit će slično ovome večeras, morat ćemo analizirati ovu utakmicu i vidjeti gdje možemo biti bolji, što popraviti i dobro se pripremiti za taj susret.

Dejan Lovren bez puno okolišanja je ustvrdio kako su kritike na igru Hrvatske ipak utemeljene...

- Pobijedili smo, ali svjesni smo da to nije bila naša briljantna izvedba. Moramo puno toga popraviti i možda smo zaista zaslužili kritike nakon ovakve utakmice - rekao je Lovren.

S druge strane, Ciprani su unatoč porazu ipak sretni s minimalnim zaostatkom. Očito, više nisu gosti ni očekivali na Rujevici gdje su se predstavili u solidnom izdanju. Ipak, nedovoljnim za nešto više od časnog poraza.

- Igrali smo protiv jedne od najjačih europskih reprezentacija i premda nismo uspjeli ostvariti pozitivan rezultat, pokazali smo da se možemo nositi i sa snažnim selekcijama kao što je Hrvatska. Pružili smo naš maksimum i ja sam ponosan na moje suigrače - kazao je 36-ogodišnji napadač Fotis Papoulis.

Linker
26. travanj 2024 11:58