REUTERS
ARGENTINSKI NOVINARI

DOČEKALI SMO I TAJ DAN DA LJUDI KOJI IMAJU JEDNOG LEA MESSIJA KAŽU: 'Da, ali vi imate najbolji vezni red na svijetu! Eh, da su nama Modrić i Rakitić'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. lipanj 2018. 15:38

Više je od 12 godina od te utakmice, koju u karijeri posebno pamte Luka Modrić i Leo Messi. Naš je maestro tada u Baselu prvi put zaigrao za Hrvatsku, a argentinski čarobnjak zabio je prvi gol za Argentinu. Ne treba nabrajati što su obojica otada osvojili, kakav su pedigre zaslužili, koliko su puta igrali međusobno. I stigli su u Rusiju završiti još jedinu misiju koja im je ostala nedostižna, napraviti jedan veliki rezultat s reprezentacijom, Argentini je to naslov prvaka, Hrvatskoj nešto što bi barem podsjetilo na Vatrene i 1998.

Pričao sam dosta ovih dana u Moskvi s argentinskim novinarima, optimisti su, onako navijački, ali također i znatiželjni. Ne znaju koliko im daleko može doći reprezentacija, puno ovise o Messiju, ne znaju je li Jorge Sampaoli uspio u najtežem zadatku.

- Znaš, mi imamo sjajne igrače, ali nemamo momčad. Nikako da Argentina dobije pravu momčad, koja će biti ubojita kao i imena koja je čine - rekao mi je Diego Macias, novinar uglednog argentinskog portala Diario Ole.

- U redu - odgovaram - i kod nas se stalno govori o tome da nemamo momčad, da pojedinci koje imaju naši izbornici isto tako nikad nisu napravili maksimum. Uostalom, i Hrvatska je kao i Argentina jedva došla do Rusije, puno teže od reputacije koju ima u nogometnom svijetu.

- Nama jako nedostaje Sergio Romero. Možda ne kao golman, Caballero nije puno lošiji, čak, da mene pitaš, Caballero bi mi bio i prvi izbor, ali Romero je važan za momčad, za atmosferu, a to je često na velikim natjecanjima presudno - kaže Macias.

- Ali, još uvijek imate Messija, Agüera, Higuaina...

- Istina, ali vi imate najbolji vezni red na svijetu. Modrić, Rakitić, dovoljno. Igrači Reala i Barcelone. Važni igrači ta dva kluba, ne neki sporedni. Nema puno reprezentacija na svijetu koje se time mogu pohvaliti, mi ih nemamo.

I nije jedini koji nam je prišao s tom tezom, o najboljem veznom redu na svijetu. Što narod kaže, svako se češe gdje ga svrbi, baš je taj vezni red, očito, najveća boljka argentinskih ambicija. Barem bi se tako dalo razaznati iz njihovih komentara. Čudili su se što je Sampaoli za utakmicu s Islandom na teren postavio Mascherana i Bigliu, jer su uz Mascherana očekivali nekog drugog, Lo Celsa primjerice. Čak i Meza može igrati tu poziciju, međutim, on mora na krilo zbog ozljede Lanzinija. Ali, sve je to, po njima samo popunjavanje rupe, imam dojam da bi od Hrvatske vrlo rado “uzeli” Modrića i Rakitića, da bi dobro upotpunili njihov idealni mozaik. Ha, i nama bi Messi dobro došao. No, barem znamo da nas Argentinci cijene, neću reći da se boje utakmice s Hrvatskom, međutim, definitivno očekuju tešku bitku u Nižnom Novgorodu. Pa, zašto im je i ne priuštiti.

Linker
09. svibanj 2024 00:49