LINDSEY PARNABY Afp
DJELUJU MOĆNO

Englezi izabrali: Ovo je idealnih 11 za Hrvatsku s dva iznenađenja! ‘Iz postave su ispala velika imena‘

Čak 67.43 posto navijača smatra da protiv Vatrenih moraju otvoriti u 4-3-3 formaciji
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2021. 16:25

Puno se po engleskim medijima ovih dana raspravlja o tome s kojih bi to 11 Gareth Southgate trebao otvoriti Europsko prvenstvo, a samim time i okršaj s Hrvatskom koji nas čeka ove nedjelje na Wembleyju.

Engleski izbornik navodno još nije donio konačnu odluku, a kako dišu navijači s 'Otoka' odlučili nekoliko dana uoči početka EURA provjeriti na BBC-ju u čijoj je velikoj anketi sudjelovalo čak 275 tisuća navijača.

"Rezultati su vrlo zanimljivi, iz prve postave ispalo je nekoliko velikih imena", zaključak je tekstu uglednog medija.

Prema BBC-ju, 67.43 posto engleskih navijača želi da njihova reprezentacija utakmicu s Vatrenima otvori u 4-3-3 formaciji.

Engleze je, istaknimo, ozbiljno podijelio izbor prvog vratara pa je tako po fanovima Dean Henderson prestigao Jordana Pickforda (Everton) za svega 0.5 posto glasova.

Kyle Walker, Harry Maguire, John Stones i Luke Shaw četvorka je koja bi po izboru navijača trebala braniti prilaz engleskom golu.

Phil Foden, Declan Rice i Mason Mouth trojac je koji bi trebao pokrivati sredinu terena.

Harry Kane se očekivano našao u napadu, kapetan engleske reprezentacije prikupio je najviše glasova, ali prema BBC-ju, "iznenađenje bi mogao biti izbor Jadona Sancha".

Iako je Marcus Rashford prikupio najviše glasova kao lijevo krilo, Jack Grealish je taj koji se našao u idealnih 11. On je naime prikupio preko 100 tisuća glasova, ali treba spomenuti da su isti bili podijeljeni oko toga hoće li igrati na sredini terena ili će imati više napadačku ulogu.

image
Engleski navijači 11 za Vatrene
Screenshot BBC

Raheem Sterling, igrač koji bi se gotovo sigurno našao u idealnih 11 da se EURO održao 2020. godine, sada nije bio ni blizu ulaska u prvu postavu. Od 26 igrača sa Southgateovog popisa, samo je njih osam prikupilo manje glasova od zvijezde Manchester Cityja.

Zanimljivo, u jednoj sasvim drugoj najavi susreta Engleske i Hrvatske, legendarni Roy Keane mišljenja je da bi upravo Rashford i Sterling, kojih nema u prvih 11 po izboru navijača, trebali otvoriti utakmicu s Vatrenima. Barem je to zaključak naveden u britanskom Mirroru koji se poziva na Keanov razgovor s Micahom Richardsom u kojem je Roy taj dvojac opisao kao igrače "koji su spremni eksplodirati i koji se definitivno sviđaju Garethu Southgateu."

Linker
05. travanj 2024 10:09