AFP Afp
HNS OTKRIO PROBLEM

Evo tko je odgovoran za pogrešan hrvatski grb na EURU! ‘Ispričavamo se javnosti i navijačima‘

‘HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba‘.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. lipanj 2021. 13:52

Hrvatska reprezentacija sve četiri utakmice na Euru igrala je s hrvatskim grbom na kojem je prvo polje bijelo. Vatreni uvijek nose grb HNS-a, ali u nekim prigodama, kao što je Euro, imaju i zastave država sudionica, te grad i datum odigravanja utakmice, što taj dres čini originalnim samo za taj susret. To je tako već odavno na velikim natjecanjima…


No, nevjerojatno je da su hrvatski igrači na prsima nosili neispravnu hrvatsku zastavu na kojoj je bio grb s prvim bijelim poljem, a ne crvenim kako što je to na službenom grbu. Nitko to nije primijetio cijeli turnir. U isto doba suparnici su imali ispravan hrvatski grb.

image
Wolfgang Rattay/Pool/Afp, Sn Ilustracija


Zna se da te zastavice na dres stavljaju ekonomi HNS-a, a tko je krivac za takav grb koji sam po sebi izaziva političke konotacije. Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a, nam je odgovorio:
- Sav tisak za sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi tvrtka Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna pogreška u ručnom vektorskom crtanju i potom u tiskanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od tvrtke Sitotisak Decolor, te interno disciplinirati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima.


U zaključku je Pacak istaknuo:
- Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta.

Linker
14. ožujak 2024 22:44