Hrvatska - Španjolska
 AFP
ČUDO NA PARKENU

Evo zašto je ovo bila najluđa utakmica u povijesti Vatrenih! Ovakvog Modrića nikad nismo vidjeli...

Nemoguće se sjetiti utakmice s toliko nesvakidašnjih, bizarnih trenutaka i nevjerojatnih detalja
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. lipanj 2021. 22:09

Odigrali smo neizvjesnije utakmice, primali smo i više od pet pogodaka, vraćali se iz izgubljenih situacija. Međutim, teško se sjetiti jedne utakmice s toliko nesvakidašnjih, bizarnih trenutaka, nevjerojatnih detalja. Teško je pomisliti da se takva utakmica na Euru može ponoviti. Pitanje bez odgovora glasi: kojeg detalja s ove utakmice ćete se najdulje sjećati?

Detalj prvi:

Hrvatska vodi bez udarca na gol. Velika pogreška vratara Simona, lopta mu je prošla preko noge. Deveti autogol na ovom Euru, toliko ih je bilo ukupno na ovom natjecanju od 1976. - 2016. Četvrti autogol na ovom turniru koji su si zabili golmani, iako je službeno autogol pripisan Pedriju.

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

Detalj drugi:

Primili smo gol s igračem manje, iako nitko nije dobio crveni. Jer, Rebića je žuljala kopačka pa je baš u 38. minuti odlučio promijeniti obuću!?

image
MARTIN MEISSNER Afp

Detalj treći:

Sjajna akcija Španjolaca i loša reakcija našeg veznog reda, vodi Furija 2:1. Centaršut s lijeve strane, pogodak glavom. Ništa bizarno i nevjerojatno. Zapravo, jest, Azpilicueta je, poput Thurama, baš Hrvatskoj morao zabiti prvi gol za reprezentaciju.

image
WOLFGANG RATTAY Afp

Detalj četvrti:

Gvardiol je zakasnio na Ferrana Torresa, jer je - pio vodu!? Nije vidio da je krenula akcija Španjolaca.

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

Detalj peti:

Bili smo u bunaru, prežaljeni, zabili smo za 3:2. Dva-tri udarca pred samim golom, nitko nije uspio zabiti, jest Oršić, iako nije zatresao mrežu. Odakle sad taj Oršić. Vratili smo se kao nikad!

image
WOLFGANG RATTAY Afp

Detalj šesti:

Nikakve logike nije bilo da izjednačimo, kako se kretala utakmica, ali uspjeli smo. Oršić je ubacio, Pašalić zabio glavom. Pitamo se, bi li Oršić uopće bio i na klupi da je Perišić mogao igrati ili bi opet bio na tribini. Pašalić je, pak, odigrao samo pet minuta protiv Engleske. Kakva Oršićeva godina, nakon "onog" s Tottenhamom, sad je jedan od junaka na Euru.

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

Detalj sedmi:

Teško se sjetiti kad je Kramarić promašio takvo što, on obično s nekoliko metara pogađa žmirećki. Simon je sad junak! Oršić igra ludu utakmicu, Španjolci su na konopcima...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Detalj osmi:

Ne znamo kad smo vidjeli Luku Modrića da više nema snage. Jedva stoji, ali se ne da! A kad Luka više ne može, znate kakva je utakmica.

image
STUART FRANKLIN Afp

Detalj deveti:

Umjesto da Hrvatska povede - gubi. Desni bek Brekalo zaboravio je na Moratu. Da, junak Španjolaca je Morata, taj kojeg već danima vrijeđaju, prijete mu, zbog njega kritiziraju izbornika. Zar je baš morao zabiti Hrvatskoj?

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

Detalj deseti:

Dani Olmo! Dvije odlične asistencije za dva presudna gola, nakon svega popili smo petardu. Olmo je dvaput bio blizu i da sam zabije, jednom je pogodio Vidu u petu, drugi put vratnicu...

image
STUART FRANKLIN Afp

I ni to nije sve. Da je Budimir pogodio u drugom produžetku za 4:5, prošla je malo pokraj gola, tko zna, možda bi bila ova utakmica još nevjerojatnija. Ali, i ovako je najluđa u našoj povijesti! Izbori za najnevjerojatniji trenutak utakmice otišli bi sigurno u drugi krug.

Linker
14. svibanj 2024 08:48