CROPIX
STIŽE NOVO DOBA

GRB KOJI JE 46 GODINA KRASIO DRES VATRENIH ODLAZI U POVIJEST HNS raspisao natječaj za novi! Nakon osvojenog srebra, otvara se novo poglavlje!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2018. 00:08

Grb koji je krasio reprezentaciju Vatrenih godinama uskoro dolazi u povijest. Naime, Savez je raspisao natječaj za dizajn novog grba, a glavni povod je novo poglavlje reprezentacije nakon osvojenog drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Sadašnji grb Hrvatskog nogometa osmislio je akademski kipar Marijan Zaradić 1972. godine te navedeni grb od tada kontinuirano predstavlja HNS, uz minimalne promjene 1990. i 2013. godine.

Prepoznatljivi grb krasio je dresove brončane generacije 1998. godine i srebrnih Vatrenih na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, kao i dresove svih reprezentacija mlađih uzrasta i drugih reprezentacija HNS-a. Nakon osvojene srebrne medalje u Rusiji, Hrvatski nogometni savez otvara novo poglavlje, a koje pritom želi obilježiti i novim, modernim rješenjem izgleda grba Saveza.

Opći uvjeti za sudjelovanje u natječaju:

Natječaj je otvoren od dana objavljivanja na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza (hns-cff.hr), 5. listopada.

Natječajne radove mogu poslati dizajneri (profesionalni dizajneri, studenti dizajna) te akademski umjetnici (diplomirani akademski umjetnici te studenti pri ALU i APU). Radovi koji ne zadovoljavaju ovaj uvjet bit će isključeni iz natječaja.

Natjecatelji mogu poslati do tri natječajna rada u svoje ime.

Natjecatelji trebaju poslati svoje natječajne radove elektronskim putem na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Natječajni radovi koje Hrvatski nogometni savez zaprimi nakon roka za slanje radova neće biti uvaženi.

Organizacijski tim natječaja proslijedit će radove ocjenjivačima bez podataka o autoru.

Sadržaj natječajnog rada i potrebna dokumentacija

Prijava svakog natjecatelja mora sadržavati sljedeće stavke:

1) vizualni prijedlog grba

2) ispunjenu prijavnicu

3) ispunjenu Izjavu autora

Vizualni prijedlog grba mora sadržavati nacionalna obilježja (po izboru autora) te akronim (HNS) ili naziv "Hrvatski nogometni savez".

Uz vizualni prijedlog obavezno je poslati pisani opis grba (uključen u prijavnici).

Uz prijavnicu za natječaj i natječajni rad, natjecatelji trebaju dostaviti dokaz o ispunjenju općih uvjeta za sudjelovanje na natječaju te ispunjenu i potpisanu Izjavu autora, koja je dostupna uz natječaj.

Natječajni radovi koji ne sadrže potpunu dokumentaciju neće biti uključeni u izbor.

U sklopu natječajnog rada natjecatelji su slobodni poslati i do tri primjera primjene grba (npr. na hrvatskom dresu, na ulaznicama, na naslovnici internetske stranice HNS-a), no takvi primjeri nisu obavezan dio prijave.

Postavljanje pitanja

Natjecatelji mogu postaviti pitanja vezana uz natječaj do 22. listopada 2018. godine. Pitanja mogu biti postavljena putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s predmetom Natječaj: GRB HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA.

Odgovore na sva postavljena pitanja Hrvatski nogometni savez objavit će na stranici hns-cff.hr, bez imena postavljača pitanja.

Za najbolje radove osmišljene su i nagrade, a sve opširnije na temu možete pročitati OVDJE!

Linker
09. kolovoz 2022 19:45