REUTERS/Valentyn Ogirenko
'SPAŠAVAO JE GREŠKU SUIGRAČA'

HRVATSKI IZBORNIK STAO U OBRANU VATRENOG ASA U TEŠKOM TRENUTKU 'Bio je prisiljen nešto pokušati i teško je mogao bilo što bolje učiniti'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. veljača 2018. 09:01

Domagoj Vida imao je nevjerojatan peh u Münchenu. Koliko mu je bilo stalo do dobrog nastupa i uspjeha u Ligi prvaka govorile su suze u očima kad je napuštao teren. Turski mediji glavnim krivcem za njegov crveni karton već u 16. minuti označili su Kanađanina Hutchinsona čiji je netočan pas omogućio Lewandowskom da krene sam prema vratima. Vida se bacio klizeći, nije stigao drugo nego napraviti prekršaj, sucu nije ostavio izbora. Druga opcija bila bi da pusti Poljaka da se ušeta sam prema vratima...

Hrvatski reprezentativac izborio je mjesto u startnoj postavi, iako je tijekom jeseni standardno igrao Tošić, solidno je ušao u susret, ali nakon isključenja Bavarci su riješili pitanje prolaza s pet komada.

Teško mogao bolje

Izbornik Zlatko Dalić i pomoćnik Ivica Olić uživo su pratili ogled na Allianz Areni. Olić, kao negdašnji igrač Bayerna, odradio je i marketinške akcije.

- Vida je spašavao grešku suigrača i reagirao kako je reagirao. Lewandowski je previše iskusan igrač da ne iskoristi takvu prigodu da nešto napravi, ili prekšaj ili da zabije gol. Vida je prisiljen da nešto pokuša, ostao je u raskoraku, teško je mogao bilo što bolje učiniti - kazao je Dalić, da bi utakmicu analizirao.

- Protiv Bayerna je teško igrati, pogotovo u Münchenu, kad imaš kompletnu ekipu, kad ste brojčano isti, a pogotovo s igračem manje. U takvim okolnostima nemoguće se obraniti. Bayern ima tu kvalitetu, činjenica da na klupi sjede Ribery i Robben dovoljno govori o njihovoj snazi, pogotovo na bokovima. Bilo je samo pitanje s koliko golova će završiti.

Soccer Football - Champions League Round of 16 First Leg - Bayern Munich vs Besiktas - Allianz Arena, Munich, Germany - February 20, 2018   Besiktas' Pepe reacts as Domagoj Vida is shown a red card by referee Ovidiu Hategan after a foul on Bayern Munich's Robert Lewandowski      REUTERS/Michaela Rehle
REUTERS/Michaela Rehle

Za Vidu je bitno kako će se postaviti trener Senol Günes. Čekaju ih dvije utakmice s gradskim rivalom Fenerbahčeom, prvenstveni derbi pa kup. Hoće li ostati u udarnoj postavi?

- Nadamo se da crveni karton neće utjecati na njegov status, da neće završiti na klupi. I pogreška, i crveni karton sastavni su dio nogometa, ne treba igrača zbog toga osuđivati i odbacivati. Dogodi se - konstatirao je Dalić.

Otkako je stigao na Bospor Vida je u dvije prvenstvene utakmice igrao 90 minuta te u tri navrata po pola sata. U Bešiktašu ima konkurenciju jer osim Portugalca Pepea tu su Srbin Tošić i Čileanac Medel, koji također ponekad igra u obrani. Zato se Matej Mitrović zaputio u Club Brugge. U najvažnijoj utakmici Vida, kao iskusan igrač i stalni reprezentativac, imao je povjerenje trenera. To je ovog časa najbitnije. Iz rakursa Vatrenih i nastupa u Rusiji glavno je da Vida ima pristojnu minutažu i bude spreman za SP. A Bešiktašu će ostati borba za obranu titule koju drži posljednje dvije godine. Sad kad je jasno da ništa više ne može učiniti na međunarodnom planu.

Luka Modrić će biti zdrav kad bude trebalo

Luka Modrić obavio je pregled magnetskom rezonancom koji je pokazao edem na mišiću. To se kvalificira kao lakša ozljeda pa se očekuje da će se uskoro priključiti treninzima Reala. Preskočit će pokoju utakmicu, ali o dužoj stanci nema govora. Izbornik Zlatko Dalić nam je o Modriću rekao:

- Luka će biti zdrav i fit kad bude trebalo. Što se nas u reprezentaciji tiče dobro je da uzme kratak predah. Stalno igra, teško je pratiti takav ritam u Ligi prvaka i nacionalnom prvenstvu, a da se ne dogode neke sitne ozljede. Svi igrači imaju lagane male probleme, proći će.

Zidane je izrazio vjeru u liječnike i fizioterapeute da će Modrić uskoro na teren, nada se da će to biti prije utakmice s PSG-om u uzvratu osmine finala Lige prvaka. Igra se 6. ožujka. (da)

Linker
27. travanj 2024 20:42