PAUN PAUNOVIC/CROPIX
JAVIO SE ZA SN

Ivan Rakitić Vatrenima poslao emotivnu poruku: ‘Patim uz naše i navijam, Ne brinite, bit će to dobro!‘

‘Mislim da se ne trebamo toliko brinuti, bit će sve dobro, Hrvatska ima i srca i snage za pobjedu‘.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. lipanj 2021. 17:05

Ivan Rakitić zabio je Češkoj u St. Etienneu prije pet godina na Euru. Sad je na odmoru s obitelji i vjeruje da će poraz od Engleske ostati samo jedan loš dan za Vatrene.


- Pratim sve što se događa u hrvatskoj reprezentaciji, navijam i patim uz naše dečke - javio nam se porukom Rakitić, da bi dodao:


- Mislim da se ne trebamo toliko brinuti, bit će sve dobro, Hrvatska ima i srca i snage za pobjedu nad Češkom i prolaz skupine. Veliku podršku i pozdrav šaljem svima. Iznad svih Hrvatska!


Rakitić je igrao tri utakmice u kvalifikacijama za ovaj Euro, njegov zadnji nastupa bio je nedaleko od Glasgow u Cardiffu gdje je odradio drugo poluvrijeme u remiju s Walesom 1:1, ali lani u listopadu objavio oproštaj od nacionalnog dresa. Nakon 106 utakmica i 15 pogodaka.


Rakitić kakav je bio na tom Euru u Francuskoj te u Rusiji na Svjetskom prvenstvu značio je dimenziju više za Hrvatsku i njegov nogomet danas nitko na pravi način na nadoknađuje. No, i to jednom mora ići na bolje...


Ističe da mu je neobično gledati Vatrene na televiziji. Budu li treći postoji opcija da zaigraju u Sevilli pa možda stigne i na stadion. No, vjeruje da mogu osvojiti drugo mjesto.


- U odnosu na Rusiju promijenilo se dosta igrača, ali neki su i dalje nositelji igre. Češka i borbena Škotska također su dobri suparnici. Uvjeren da Hrvatska ima ogromnu kvalitetu i da će to tek doći do izražaja - misli Rakitić, koji je igrao na tri europska prvenstva. Kad je on bio na terenu, Hrvatska je 90 minuta izgubila jedino od Španjolske.

Linker
26. travanj 2024 04:41