CROPIX
NIŠTA OD KOMPROMISA

IZBORNIČKA POZICIJA PONUĐENA I IGORU BIŠĆANU! Hrvatski nogometni savez bio je spreman na poseban aranžman, ali veliki šef samo je odmahnuo rukom

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. rujan 2019. 12:05

Prema informacijama koje smo dobili, nakon odlaska Nenada Gračana, novi izbornik mlade vrste biti će poznat vrlo brzo, za otprilike desetak dana, možda čak i nešto prije.

U kuloarima se pojavilo nekoliko imena koja figuriraju kao mogući Gračanovi nasljednici. Ako bi se izrazili jezikom Formule 1, pole position drži Goran Sablić bivši trener Splita, Širokog Brijega i Šeriffa. Sablić je mlad trener, ima tek 40 godina, mnogi u HNS-u drže da bi on bio dobar izbor.

No, kako doznajemo, izbornička klupa mlade reprezentacije ponuđena je i Igoru Bišćanu.

Plan je bio da uz Rijeku vodi i reprezentaciju, no Damir Mišković na taj prijedlog odmahnuo je rukom.

Međutim, još jedan čovjek ima maksimalno Dalićevo povjerenje. Radi se o - Ivici Oliću! Da, Dalićev asistent također se jučer u kuloarima spominjao kao čovjek koji bi mogao naslijediti Gračana. Olić ima ogromne trenerske ambicije, a početak s U-21 selekcijom bio bi mu sjajan, gotovo idealan start. O povezanosti mlade i A selekcije zaista u ovom slučaju ne bi se trebalo ni raspravljati jer Dalić i Olić su kao prst i nokat. Olić ima dosta poklonika u Izvršnom odboru HNS-a, tako da se nikako ta opcija ne smije isključiti.

Odluku o imenovanju izbornika U-21 selekcije donosi isključivo Izvršni odbor, ne Stručna komisija, a niti glavni izbornik Petar Krpan. Oni daju svoje mišljenje koje za Izvršni odbor nije obvezujuće. To se vidjelo i kod želje predsjednika Šukera kad je želio maknuti Gračana. Izvršni odbor nije se složio i Gračan je tada ostao izbornik. Doduše, vrlo kratko.

Konačno, još je jedno ime u eteru. Radi se o sadašnjem izborniku mlade U-17 reprezentacije, Tomislavu Rukavini. Njega u HNS-u vide kao iznimno perspektivnog trenera, konačno, zato su mu i pružili priliku voditi ovu mlađu selekciju. Ima i on svojih zagovornika. Uglavnom, vrlo brzo ćemo saznati tko će na klupu mladih tko će probati uhvatiti Europsko prvenstvo, tko će pokušati prebrisati ovaj kiks protiv Škotske na početku kvalifikacija.

Naravno, na svoje je u konačnici došao i Davor Šuker. Sad će svima u Izvršnom odboru mirno moći kazati:

"Jesam li vam rekao?"

Na temu mlade vrste i Gračanova odlaska porazgovarali i s glavnim instruktorom HNS-a Petrom Krpanom.

- Željeli smo u kvalifikacijama startati s pobjedom, dogodio se poraz, Nenad Gračan je podnio ostavku, sad ćemo vidjeti što dalje. U slijedećih nekoliko dana ćemo razgovarati o svemu. Inače, dobro smo ušli u utakmicu, no u drugom poluvremenu kao da je izašla neka sasvim druga momčad - kazao je u uvodu Krpan.

Kad smo pričali o Gračanu kaže...

- S Nenom sam bio sve ove dane, imao je podršku. Nakon svega smo pričali o svemu, ali to vam je trenerski posao.

Postoji li neko ima koje bi moglo postati novi izbornik, hoćete li nekoga predložiti Izvršnom odboru koji donosi odluku?

- Ne želim sad pričati o imenima, bilo što nagađati. Sve će se znati u sljedećih nekoliko dana. Odluke nećemo donositi preko noći.

Linker
24. travanj 2024 12:03