Josip Stanišić u dresu Bayerna
 CHRISTOF STACHE Afp
SERIJA OTKAZA

Lavina nevolja za izbornika: I nova mlada zvijezda Bayerna otkazala nastup za hrvatsku reprezentaciju!

Ne sjećamo se da je bilo kada bilo koji izbornik za neki ciklus ostao bez tolikog broja igrača
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. kolovoz 2021. 16:17

Kakve li su se samo nevolje poput lavine obrušile na hrvatske reprezentacije! Čudo jedno, gotovo za nepovjerovati. Nakon što je izbornik A vrste Zlatko Dalić ostao bez Luke Modrića i Ante Budimira, još veći šok doživio je izbornik mlade vrste Igor Bišćan, koji je danas svoje dečke okupio u Velikoj Gorici.

Vjerovali ili ne, za ovu akciju, za utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. godine protiv Azerbajdažana (Velika Gorica, 2. rujan, 19 sati) i Finska (Oul, 7. rujna), Bišćan je ostao bez čak petorice igrača! Ne sjećamo se da je bilo kada bilo koji izbornik za neki reprezentativni ciklus ostao bez tolikog broja igrača.

- S stožerom se već neko vrijeme pripremam za novi kvalifikacijski ciklus u punom smo radnom pogonu, pratimo naše mlade igrače i analiziramo protivnike u skupini. Iza nas je jedan uzbudljiv i neizvjestan ciklus tijekom kojeg smo uspjeli ostvariti najveći uspjeh hrvatske mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu. Uz to, nekolicina igrača već sudjeluje u A reprezentaciji, što nam je najvažniji cilj. Pred nama je stvaranje praktički nove momčadi, uz nekoliko igrača iz prethodne generacije. Priključuje nam se dosta talentiranih igrača iz domaće lige, ali i dečki iz dijaspore, također s velikim potencijalom, pa vjerujem da je pred nama još jedan uspješan ciklus - kazao je Bišćan nakon što je objavio popis.

A onda u ponedjeljak drama, šok! Nova mlada zvijezda Bayerna Josip Stanišić ozlijedio je palac, te je ostao na tretmanu u Munchenu. Sigurno ga neće biti na utakmici protiv Azerbajdžana, možda se priključi za ogled s Fincima, ali i ta opcija je pod velikim upitnikom. I druga mladić iz dijaspore, iz Bundeslige, Marco Pašalić se ozlijedio na posljednjoj utakmici druge momčadi Borussije iz Dortmunda protiv Duisburga, pa i on preskače ovo okupljanje.

image
Igor Bišćan je u velikim problemima
RONALD GORSIC/CROPIX

Dvojica velikih talenata iz dijaspore koji su najavljeni kao nova kvalitetna lica u mladoj vrsti ostala su bez prilike. Ako se sjećate, prije Europskog prvenstva, za oba kruga, ozlijedio se Luka Sučić, još jedan dečko iz dijaspore, iz Red Bull Salzburga. Ovoga puta srećom je na raspolaganju Bišćanu... Naši dečki iz dijaspore baš nemaju sreće.

Ali, nije to sve. Otpao je zbog ozljede Dinamovac Marko Bulat, otpao je i Mario Vušković koji je bio ozlijeđen i koji zadnjih mjesec dana nije igrao za Hajduk, te još jedan Dinamovac, Martin Baturina, koji ima virozu.

Petorica su dakle otpala, a Bišćan je umjesto njih pozvao - četvoricu. Hrvatska će ipak na ovoj akciji imati jednog nogometaša iz Bayerna. Neće već spomenutog Stanišića, ali je Bišćan pozvao Gabriela Vidovića (17) koji igra za drugu momčad slavnog kluba. Dečko je špica, ali može igrati i na poziciji polušpice. Osim njega još su pozvani Josip Mitrović iz Gorice, te dva Hajdukovca, Mario Čuić i Ivan Dolček.

Eto, tako se Bišćan nenadano našao u problemima, ali bez obzira na tu činnjenicu, Hrvatska je favorit u ogledima protiv Azera i Finaca, ipak su to reprezentacije koje ne bi trebale biti na razini njegovog rostera.

Linker
02. svibanj 2024 10:27