Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Dejan Lovren i Andrej Kramarić
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
DALIĆEVIH 11 ZA RUSE

Umjesto Modrića ulazi Pašalić, Kramarić opet na mrskoj poziciji, velike dvojbe oko Gvardiola...

Evo kako bi trebali izgledati Vatreni na ‘ruskom frontu‘ u srijedu od 20.45 sati
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. kolovoz 2021. 13:24

Zlatko Dalić nije pozvao sedmoricu igrača s Eura, odluka da ne uvrsti u kadar Petkovića, Rebića i Brekala posebno je zvonka poruka kako traži više forme, kvalitetne igre i respekta prema reprezentaciji i kolegama, svakome od njih nešto je od toga manjkalo. Hrvatskoj je potrebna revitalizacija atmosfere kako bi se ponovno probudio super motiv kakav ih je krasio u Rusiji na Svjetskom prvenstvu, a bez čega za Vatrene nema velikih rezultata.

Izbornik na popis nije stavio niti Kalinića, Vrsaljka, Bradarića i Badelja, a primio je i udarac u vidu ozljeda Modrića i Budimira, ali najavio je kako u Moskvi možemo očekivati stari način igre. U dva krnja treninga nema vremena niti mogućnosti tražiti nove formacije poput 3-5-2, iako bi to za budućnost nacionalne vrste mogao biti dobar sustav.

Umjesto Modrića ući će vjerojatno Mario Pašalić. Izbornik za Rusiju ne može računati niti na Domagoja Vidu koji je dobio žute kartone u ogledima sa Slovenijom i Maltom i mora "odležati" jedan susret. I to nije benigna činjenica jer Duje Ćaleta-Car nije odigrao niti minute ove sezone i glavnom je duže vrijeme u željenom transferu, ali on se standardizirao kao prva pričuva ako nema Lovrena ili Vide.

Druga opcija može biti Filip Uremović, koji igra stopera u Rubinu, a varijanta je i da Gvardiol igra stopera, a Barišić lijevog beka. Budući da je Dalić zajedno sa "stožerašima“ Olićem, Ćorlukom i Pletikosom, koji su redom inficirani ruskim nogometom i znaju ga u tančine, detaljno raščlanjivao rivala, nije isključeno da i formacija Valerija Karpina ima utjecaja na njegov izbor. No, na temelju lica koje je Hrvatska prikazana na Euru i opcija koje ima, mogao bi ponuditi sljedeći sastav (4-2-3-1):

Livaković - Juranović, Lovren, Ćaleta-Car (Uremović), Gvardiol (Barišić) - Brozović, Kovačić - Vlašić, Pašalić, Perišić - Kramarić.

Ako bi zavrtio igru u varijantu romba (4-4-2), pojedini ofenzivci bi samo djelomično promijenili koridore po kojima se kreću po terenu. U vezno-napadačkom sektoru ozbiljan kandidat za nastup je i Luka Ivanušec, trenutačno najbolji igrač Dinama. Šanse ima i Mislav Oršić, ali njegova forma ovog časa nema negdašnji sjaj...

image
I Luka Ivanušec je ozbiljan kandidat za nastup
DAMIR KRAJAC/CROPIX

U vezi su sigurno Brozović i Kovačić, na lijevom krilu Perišić i vjerojatno u napadu Kramarić, iako je izbornik spomenuo i Livaju i Čolaka. Pašalić i Vlašić najbolje kotiraju od ofenzivnih veznjaka, iako je Vlašić ovog ljeta više bio mislima u transferu, kojeg je konačno napravio.

U odnosu na dvoboj s La Rojom u Kopenhagenu nema od startera Modrića, Petkovića, Vide i Rebića. Tada su igrali: Livaković - Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Brozović, Kovačić - Vlašić, Modrić, Rebić - Petković. Dakle, bit će najmanje četiri izmjene. Od toga su Kramarić i Pašalić u toj utakmici ušli s klupe, a Lovren i Perišić nisu imali tu mogućnost.

Linker
23. travanj 2024 15:23