SRDJAN VRANCIC/CROPIX
Jedan od najizdržljivijih

‘Maratonac‘ koji zaslužuje pohvale i - povjerenje! Za njega ne treba strahovati da neće biti na razini...

Desni branič iz drugog plana bio je najbolji igrač Vatrenih na subotnjem gostovanju kod Švedske
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. studeni 2020. 15:40

Josip Juranović (25) ušao je u povijest kao prvi igrač Vatrenih koji je stigao iz kluba koji igra u poljskoj ligi. Ne sumnjamo da će mu se u bliskoj budućnosti priključiti još netko, jer ulaganja u poljsku ligu sve su veća te ona u velikoj brzini napreduje.

Juranović, doduše, nije dobio poziv zbog onog što pokazuje u varšavskoj Legiji. Godinama smo ga gledali u dresu Hajduka, tako da izbornik Dalić o njegovu nogometu zna jako puno. I stoga ga nije pozvao da bi vidio što Juranović može, nego zato što Hrvatska treba takve igrače.

Dobio na samopouzdanju

Možda je tek Marcelo Brozović trkački izdržljiviji od Juranovića, ali potpisujemo da u reprezentaciji nemamo igrača koji tijekom utakmice može neprestano ponavljati puni sprint dug 40 ili više metara. Juranović to radi bez problema. Ušao je u zrele godine, ima puno utakmica u nogama, s odlaskom u Legiju dobio je na samopouzdanju, jer transfer u inozemstvo uvijek je potvrda da netko vidi i prepoznaje ono što radiš na terenu. A Juranović osim fantastične izdržljivosti i dobre brzine, maksimalno odgovorne igre u obrani, iskazuje i stalnu spremnost da sudjeluje u napadačkim završnicama te da dobrim ubačajima “hrani” suigrače u kaznenom prostoru suparnika.

Ne poznaje kalkuliranje

Protiv Turske je u Istanbulu imao nekoliko odličnih akcija, a dvije jako dobre vidjeli smo i u Švedskoj. U utakmici u kojoj mu je Uremovićeva ozljeda iznenada otvorila prostor, u utakmici u kojoj Hrvatska napadački gotovo nije ni postojala. Daleko najbolji trenutak Vatrenih bio je Juranovićev prepoznatljivi trk te prizemni ubačaj pred švedski peterac koji bi Nikola Vlašić u nekoj drugoj utakmici rutinski pretvorio u pogodak.

Juranović nije Vrsaljko, zato igra u Legiji a ne u Atletico Madridu, ali je jako dobar igrač koji bez problema može odgovoriti svim zahtjevima današnjeg nogometa. Ne poznaje kalkuliranje, kao ni utakmicu u kojoj neće dati baš sve od sebe. Čak i kad većina igrača ni izbliza nije na razini, što smo vidjeli u Švedskoj. Dakako, dogodit će mu se i pokoji kiks, poput onog u Turskoj kad mu je suparnik pobjegao iza leđa. Iako je i to moglo biti ispravljeno da je Vida kao stoper odradio ono što mu opis posla nalaže...

Protiv Portugalaca Juranović će na svojem Poljudu prvi put startati za Hrvatsku u utakmici koja se igra za bodove. I ne trebamo brinuti da neće dati sve od sebe, ili da neće biti na razini. Jura svoje uvijek da...

Juranović protiv Švedske

49 minuta

51 dodir s loptom

27/29 dodavanja (93 %)

1/5 uspješni centaršutovi

Linker
20. travanj 2024 04:58