David Čolina

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Mladi Vatreni igraju s Estoncima koji nisu dali ni gol u 9 utakmica: Treba ih dobiti sa što većom razlikom

Još uvijek Hrvatska može biti prva u svojoj skupini, ali više ne ovisi sama o sebi.
Piše: HINAObjavljeno: 07. lipanj 2022. 19:23

„Spremni smo za utakmicu protiv Estonije“, rekao je mladi hrvatski nogometni reprezentativac David Čolina prije posljednjeg kvalifikacijskog nastupa za odlazak na Europsko prvenstvo.

Hrvatska U21 reprezentacija gostuje u gradu Parnu, a utakmica počinje u 18 sati, s tim da treba naglasiti kako Estonija U21 kroz sve dosadašnje utakmice u skupini nije osvojila ni jedan bod, a nije postigla ni jedan pogodak.

U svakom slučaju Hrvatskoj U21 treba pobjeda, ali možda ni ona neće biti dovoljna za prvo mjesto i direktni plasman na Euro. Trenutačno Norveška U21 ima bod manje, ali i dvije utakmice do kraja kvalifikacija. Norveška U21 nakon ove utakmice Estonaca i Hrvata gostuje kod Finske U21 i potom igra domaći ogled protiv Azerbajdžana U21.

„Prva dva dana su bila dosta teška nakon poraza od Norveške. Puno nas je to pogodilo. Bili smo ljuti i razočarani što smo prokockali jednu veliku priliku, pogotovo jer smo vodili do 91. minute s 2-1. Ali, nažalost se poraz dogodio iako nije trebao. No, znamo da imamo kvalitetu. Napravili smo analizu nakon svega i bit ćemo pravi kod Estonije“, rekao je prvi vratar Hrvatske U21 Dominik Kotarski.

„Spremni smo za utakmicu protiv Estonije. Moramo pobijediti kako bi osigurali drugo mjesto, a možda i prvo. To ćemo saznati poslije jer suparnici igraju kasnije, ali ne zamaramo se s tim. Gledamo samo nas i važno je da dobijemo i sa što većom razlikom jer bi i to moglo imati utjecaja na kraju. Još uvijek se nadamo kako možemo kao prvoplasirani prema Euru, a ne kroz dodatne kvalifikacije“, poručio je David Čolina.

Linker
27. travanj 2024 02:06