ANTE CIZMIC Cropix
OPET JUNAK

Modrić: Jedna od najdražih pobjeda! Ali, smeta me samo jedna stvar, to stvarno nije normalno...

‘Kad se odjene ovaj dres moraš dati maksimum. Zaslužili smo 7 bodova‘, poručio je kapetan
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2022. 23:13

Pala je Francuska! Konačno, konačno smo i to dočekali, golom Luke Modrića Vatreni su utišali Pariz. Ne treba ni dvojiti o tome, atmosfera će u kampu Hrvatske biti fantastična kroz čitavu noć. Zrakoplov hrvatske delegacije iz francuske prijestolnice prema Zagrebu polijeće tek u utorak ujutro, bit će vremena i za kvalitetno proslaviti šest bodova s dva ultrateška gostovanja u Ligi nacija. 0:1 na Parkenu protiv Danske, 0:1 na Stade de Franceu protiv svjetskih prvaka Francuza... Svi su, svi do jednoga među Vatrenima prštali od sreće.

- Što reći? Kad se ovdje pobjedi, zna se da su svi bili raspoloženi. Svi smo dali svoj maksimum, napokon smo pobijedili Francuze. Kao što sam rekao, svi su bili maksimalno fokusirani da daju zadnji atom snage. Svi smo umorni, nije lako u 10 dana odigrati 4 utakmice. Ali, svi su pokazali veliko srce. Svaka utakmica je najdraža za reprezentaciju, ali ja sam zadovoljan. Nije ni bitno tko je "čupao", i Erlić i Šutalo odigrali su kao da već imaju 100 nastupa za reprezentaciju, nemam što nego čestitati cijeloj ekipi. Svi smo presretni - reći će jedan od heroja Vatrenih, Ivica Ivušić.

image

Ivica Ivušić

THOMAS SAMSON Afp

Obranio je taj svašta, imao puno iskušenja, posebice u drugom poluvremenu izrazito teškog dvoboja.

Nedugo nakon Ivušića, oglasio se i kapetan Vatrenih Luka Modrić:

- Napokon! Hvala Bogu da smo došli do te prve pobjede protiv njih. Deseta je ovo bila, ako se ne varam. Sretni smo ne samo zbog pobjede, nego i zbog načina igre, pogotovo u prvom poluvremenu. Zaslužili smo ovu pobjedu kroz prikazano večeras - rekao je Modrić, a onda je stiglo pitanje je li mu ovo najdraža pobjeda za reprezentaciju:

- Pa je, definitivno jedna od. Bili su nam crna mačka, nikako da ih dobijemo. Uvijek smo bili blizu, ali nikad nismo uspjeli. Napokon se to dogodilo na njihovom stadionu. Sigurno da je jedna od dražih pobjeda. Sretni smo, sad se ide na odmor i pripremu za sljedeću sezonu. Znači ovaj rezultat puno, ovaj posljednji, i u Danskoj, i u Splitu s Francuzima.

Dotaknuo se i vječnog pitanja oko termina utakmica i važnosti istih...

- Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna, nema veze je li prijateljska ili Liga nacija. Smeta mi samo termin i pretrpanost utakmica. Nije normalno da nam staviš 4 utakmice u 10 dana nakon ovakve sezone. Ovo je nehumano. Ali, kad se odjene ovaj dres moraš dati maksimum. Zaslužili smo 7 bodova, dali maksimum. Šteta zbog one prve utakmice, ali popravili smo u sljedeće tri.

- Svaka čast dečkima, odigrali su vrhunske tri utakmice. Samo im treba čestitati i neka nastave ovako. Pokazali su da su s pravom tu, da se mogu nositi s velikim igračima i da imaju veliku budućnost. Već su tu, sva trojica su odigrali fenomenalno, Juranović također. Novima treba skinuti kapu na tome kakav su karakter i osobnost pokazali.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Zadovoljan nastupom Vatrenih bio je i Mateo Kovačić, i ovoga puta važna vedeta u sredini terena.

- Hvala na čestitkama. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, bili smo agresivni i kompaktni bez lopte, a na lopti s kvalitetnom igrom prema naprijed, dosta smo igrali od iza, velika utakmica i velika pobjeda za nas.

I on je bio upitan o važnosti ovoga susreta i onih u Ligi nacija nakon naporne sezone.

- Svaka utakmkica nama znači za Hrvatsku, to je poseban osjećaj, pogotovo kad igraš protiv Francuske s kojom gubiš zadnjih godina. Sad smo odigrali dobru utakmicu i možemo slaviti veliku pobjedu - rekao je Kovačić.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Linker
23. travanj 2024 12:10