Luka Modrić

 ALEXANDER VILF Sputnik Via Afp
MAESTRO

Modrić ni s 36 godina ne razmišlja o prestanku: ‘Možda budem igrao do 40., idemo skupa uživati...‘

‘Moj nasljednik? To može biti on, najtalentiraniji hrvatski igrač. On će biti vođa...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. veljača 2022. 13:58

Već smo ranije objavili da je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena Luka Modrić odlučio investirati u Sportening. Riječ je o specijaliziranoj društvenoj mreži koja povezuje navijače sportskih klubova, omogućavajući im kreiranje navijačkih zajednica, dijeljenje sadržaja, ocjenjivanje igrača i druge navijačke aktivnosti. Aplikaciju je preuzelo više od 250.000 navijača, a svakoga joj se dana pridružuje preko 2.000 novih korisnika. Sportening ima urede u Zagrebu i San Franciscu.

Tim je povodom dao i intervju u kojem je otkrio mnogo toga što se tiče nastavka njegove karijere. Igra sjajno, a kako veli, tako se i osjeća.

- Ne znam što bih bio da nisam nogometaš. Volim sport, osim nogometa volim i košarku, tenis i još poneke. Možda bi igrao košarku u Zadru, mom rodnom gradu. To je poznati grad košarke, i ja sam kao mali odlazio na njihove utakmice. Bio sam lud za košarkom - otkrio je hrvatski maestro.

Do kad će se profesionalno baviti nogometom? Odgovorio je i na to pitanje...

- Ne znam, zaista. Ne znam do koje ću godine života igrati, možda do 40., možda i manje. Idemo vidjeti. Idem pomalo kroz sve, sjajno se osjećam, fizički sam vrlo dobro. Mentalno također, u sjajnom sam klubu, najboljem na svijetu bez dvojbe. Radim na tome da zadržim razinu na kojoj jesam. Imam gotovo 37 godina, ali osjećam se jako dobro - naglasio je kapetan Vatrenih.

Što mu je najsretniji trenutak u karijeri, onoj klupskoj?

- Bilo ih je puno takvih. Ali, najsretniji sam bio kad smo osvojili La Decimu, desetu titulu u Ligi prvaka. Broj 10 je moj sretan broj. Bilo je to impresivno.

Nema dvojbe niti oko toga tko će biti njegov nasljednik u hrvatskoj reprezentaciji, jednom kada se od nje oprosti...

- To je Mateo Kovačić. On je i najtalentiraniji igrač u Vatrenima. Ne samo to, on je sjajan igrač. Igrao je u Interu, Realu, a sada u Chelseaju radi sjajne stvari. Idemo reći da on može biti predvodnik neke buduće Hrvatske.

Što će raditi nakon karijere nogometaša?

- Nisam o tome još razmišljao. Nisam osoba koja previše gleda u budućnost. Volim živjeti u sadašnjosti i uživati u trenutku. Znam što sada želim, želim uživati u nogometu. Naravno, sada je teško znati dokle ću trajati na terenu, ali idemo skupa uživati dok traje - kaže Modrić.

Linker
12. kolovoz 2022 15:55