VLADO KOS Cropix
KAPETAN VATRENIH

Modrić: Želim igrati! Ako treba i svaka tri dana, izvrsno se osjećam. Livaja? Žao mi je da nije s nama

Desetka hrvatske nogometne reprezentacije na Pampasu je najavila okršaj s Turskom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. listopad 2023. 19:16

Nogometna reprezentacija Hrvatske prvi puta će igrati pred tribinama Opus Arene, a kapetan Luka Modrić nije krio oduševljenje novim zdanjem u kojeg je netom kročio.

- Stadion je impresivan, samim dolaskom izvana izgleda fenomenalno. Napokon sam doživio da i u Hrvatskoj mogu igrati na europskom stadionu. Nadam se da ćemo ga pamtiti i po rezultatu što bi nam uvelike otvorilo put prema Europskom prvenstvu - kazao je Modrić.

To što na početku sezone u Realu nije u statusu kojeg je do sada uživao ga ne opterećuje.

- Ovo je nova situacija za mene da ne igram kao prije i koliko bi htio. Ja uvijek želim igrati, ne želim odmore, jer tako se najbolje osjećam i najbolje spremam za utakmice. Ova situacija može imati neke pluseve za budućnost, ali ja želim igrati ako treba i svaka tri dana. Ovo je normalan proces, ja ga prihvaćam, moram se psihički na to pripremiti i nastaviti dalje... Svježine i motivacije uvijek ima, dobro se osjećam, pun elana i jedva opet predvoditi Hrvatsku kao kapetan.

Veliki broj izostanaka, smatra, mogao bi homogenizirati reprezentaciju.

- Izostanci su dosta veliki hendikep za nas, ali ovo je isto tako velika prilika i za one igrače kojima će izbornik dati šansu da se dokažu. Ovo su utakmice koje svakome mogu promijeniti reprezentativnu karijeru. Od svih igrača očekujem da iskoriste svoju priliku i dokažu zašto su tu... Svaki put kada bi neki igrači nedostajali uvijek bi se skupili, pokazali snagu i kao kolektiv ih nadomjestili.

image
VLADO KOS Cropix

Perišićev izostanak je posebno bolan...

- U stalnom sam kontaktu s Ivanom, bilo porukom ili pozivom. To je veliki udarac za nas, znamo koliko nam znači. poznavajući njegov karakter i radne navike vjerujem da će se vratiti na pravi način i na razinu na kojoj je bio prije ozljede. naravno da bi ga htjeli imati što prije, ali najvažnije je njegovo zdravlje, ne treba žuriti. Čekat ćemo ga koliko god treba

Modrić se nije čuo s Markom Livajom od njegove odluke da se oprosti od reprezentacije,

- Nisam razgovarao s Livajom. Jedino što mogu reći na tu temu je da mi je žao da nije s nama. On je donio odluku i to treba poštovati i zahvaliti mu se na svemu onome što je dao za reprezentaciju, pogotovo u Kataru gdje je igrao važnu ulogu

O idućem protivniku imao je samo riječi hvale.

- Čeka nas teška utakmica protiv odlične ekipe, puno smo puta igrali s Turskom i svaka je više manje bila neizvjesna i teška. Puni smo želje da odigramo veliku utakmicu na novom stadionu i nadam se da ćemo to i napraviti. Ali da nas čeka jako teška utakmica protiv ekipe prema kojoj imamo veliki respekt to je definitivno... Livaković nam nije previše pričao o turskim igračima jer ionako jako dobro poznajemo.

Turske novinare zanimalo je da prokomentira Ardu Gülera i pitali ga može li on biti "novi Modrić".

- Guller je odličan dečko ekstra talent, šteta što zbog ozljede to još nije imao prilike pokazati madridskoj publici. pred njim je blistava karijera i vjerujem da će donijeti puno sreće navijačima Reala. Ardu treba pustiti da bude Arda Guller i ne treba mu stavljati terete i uspoređivati ga s bilo kime pa ni sa mnom.

Linker
07. svibanj 2024 07:40