DANIEL LEAL-OLIVAS Afp
EVO TKO GA JE ODUŠEVIO

Mourinho javno prozvao neočekivanog krivca u momčadi Hrvatske! ‘On je kriv za gol, trčao je za Kaneom...‘

‘Englezi su spremni za naslov, bila je ovo više nego zaslužena pobjeda‘, smatra Portugalac.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2021. 22:51

Jose Mourinho dao je zanimljiv komentar okršaja Engleske i Hrvatske na Wembleyu u kojem su domaćini slavili s 1:0 golom Raheema Sterlinga.

Trener Rome koji ovih dana radi kao stručni komentator talkSPORT-a proglasio je Englesku spremnom za osvajanje europskog naslova, a kao glavnog krivca za gol koji je odlučio susret imenovao je - Domagoja Vidu.

"Englezi su spremni za naslov, bila je ovo više nego zaslužena pobjeda. I prije ove pobjede sam znao da bi Engleska mogla daleko dogurati, a sada sam još više uvjeren u to. Dobro su iskontrolirali utakmicu, bili su fokusirani, nisu ih ponijele emocije niti nakon gola, a djeluju kao prava klapa", sipao je Portugalac komplimente na račun momčadi Garetha Southgatea.

Posebno ga je oduševio veznjak Leedsa Kalvin Phillips, koji je kreirao sjajnu priliku za Sterlingov gol.

"Nema iskustvo u reprezentaciji, nije igrao u Ligi prvaka, tek je prošle sezone stigao u Premiership, ali snašao se sjajno. Rice je u veznom redu bio dobar kao i inače, ali Phillips je oduševio, kako asistencijom tako i svojom ukupnom igrom i presingom. Svaki put kad bi se Modrić i Kovačić spustili po loptu, tjerao ih je sve dalje i dalje od gola. Ne sjećam se nijedne njegove pogreške", rekao ej Mourinho, a onda imenovao najslabiju kariku kod Hrvatske kod gola.

"Vida je trčao za Kaneom, umjesto da je čuvao prostor u koji je utrčao Sterling. Kane je zapravo napravio pola posla i zato mislim da je dobra odluka što je Sterling igrao. Kaneu treba takva podrška".

Linker
19. travanj 2024 05:21