Šime Vrsaljko i Tin Jedvaj nakon polufinala Svjetskog prvenstva (vs Engleska)

 ALEXANDER NEMENOV/AFP/PROFIMEDIA
JARNI O POVRATNIKU

‘Ne znam što se dogodilo između njega i Dalića, ali reći ću da djeluje odlično i mogao bi ponoviti Rusiju‘

Velikan hrvatskog nogometa Robert Jarni imao je i jednu poruku za sve igrače
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. ožujak 2022. 14:48

Zlatko Dalić vratio je u reprezentaciju Šimu Vrsaljka kojeg nije zvao od Eura gdje se srebrni Vatreni iz Rusije neprimjereno ponio prema izborniku. Nakon toga u klubu nije imao status niti minutažu, ali sada je drugačije...

- Razgovarali smo i sve smo riješili, a sadržaj razgovora ostaje među nama. Vrsaljko igra kvalitetno i takav mi treba - kazao je Dalić.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Robert Jarni, velikan hrvatskog nogometa, brončani sa Svjetskog prvenstva 1998. godine, prokomentirao je izbornikovu oduku da izgladi odnos s igračem Atletica i ponovno ga pozove.

- Što se dogodilo između Vrsaljka i Dalića nije mi poznato, to ne mogu komentirati, ali reći ću da je Vrsaljko počeo dobro igrati i ako njegova ozljeda nije teška, ukoliko je samo kuk, a ne ponovno koljeno, drago mi je što ćemo imati dva odlična rješenja Juranovića i njega. U zadnje vrijeme djeluje odlično, fizički je dobar, centrira, zatvara otraga... U nogama ima puno velikih utakmica i ne vidim razlog zašto ne bi na sljedećem SP-u mogao igrati kao u Rusiji.

image

Robert Jarni

JURE MISKOVIC/CROPIX

Ipak, Jarni ima bogato iskustvo i poruku za sve igrače:

- Vrsaljko je bio dugo ozlijeđen. Zlatko mu je vjerovao i stavljao ga dvije-tri utakmice u kojima nije trebao igrati i nije odigrao dobro. Svaki igrač ima svoju percepciju, ali ponekad nije kako oni znaju izgovoriti. Trebaš biti realan, pošten prema sebi, izborniku i suigračima, onda nema problema...

Linker
25. travanj 2024 03:57