MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp
SVE PO NAJAVAMA

‘Nema šanse da se EURO odgodi, igrat će se!‘ UEFA se drži svog plana za EURO, unatoč Johnsonovoj ponudi

"Ne postoji najgori scenarij, postoje realni scenariji i najbolji scenarij", poručuju iz UEFA-e.
Piše: HinaObjavljeno: 02. ožujak 2021. 15:00

Europska nogometna federacija (UEFA) uvjerena je kako neće morati prihvatiti ponudu britanskog premijer Borisa Johnsona da se nadolazeći EURO održi u Velikoj Britaniji, inzistirajući na planu održavanja turnira u 12 zemalja kao što je to i ranije planirano.

Britanski premijer je ponudio krovnoj nogometnoj organizaciji "Starog kontinenta" održavanje EURO-a u Velikoj Britaniji jer će do početka prvenstva biti završeno cijepljenje protiv koronavirusa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Mi smo domaćini EP-a. Domaćini smo i polufinala i finala. Ukoliko UEFA želi možemo biti domaćini bilo koje utakmice," rekao je Johnson u razgovoru za The Sun.

Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja, trebalo bi se igrati na stadionima širom Europe, a londonski Wembley bit će domaćin utakmica u skupini, kao i polufinala i finala.

Iz UEFA-e nisu željeli direktno komentirati Johnsonovu ponudu pozivajući se na prethodne izjave u kojima se naglašava kako nastavljaju raditi na postojećim planovima, a konačna odluka bi trebala biti donesena 5. travnja.

Prošlog tjedna je dr. Daniel Koch, UEFA-in medicinski savjetnik za EURO 2020, koji vodi planiranje vezano uz COVID, rekao da nema govora o odgodi ili otkazivanju turnira.

"Nema šanse da se EP odgodi, igrat će se", rekao je Koch za Reuters.

"Ne postoji najgori scenarij, postoje realni scenariji i najbolji scenarij," dodao je.

Koch je rekao da će UEFA zadržati mogućnost da omogući povećavanje broja navijača ako to situacija dozvoli. UEFA razmatra četiri operativna scenarija - za pune stadione, kapacitet od 50-100% ili kapacitet od 20-30% i igranje iza zatvorenih vrata.

Uz London, gradovi domaćini su Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, München, Rim, Sankt Peterburg, Bukurešt, Budimpešta i Baku.

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija bi svoje utakmice trebala igrati u Londonu (Engleska), te u Glasgowu (Češka, Škotska).

Linker
17. travanj 2024 03:12