FIRO SPORTPHOTO/MARCEL ENGELBREC Dpa Picture-alliance Via Afp
HR STRUČNJACI PODIJELJENI

‘Netko bi trebao objasniti zašto je Sosa htio igrati za Njemačku!‘; ‘Pa nisu ga oni uzalud zvali...‘

‘On je naša budućnost na poziciji lijevog beka, stasao je u Bundesligi i definitivno je pravi izbor‘
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. kolovoz 2021. 13:43

Zanimljivo je bilo čuti što hrvatski nogometji stručnjaci misle o Dalićevom pozivu Borni Sosi nekoliko mjeseci nakon što je novi Vatreni želio igrati za reprezentaciju Njemačke. Dok Nenad Gračan, Robert Špehar i Zoran Vulić smatraju kako je Dalićev potez logičan i opravdan, Ilija Lončarević ipak izražava malu sumnju.

Lončarević: Jako diskutabilni poziv
- Kad se radi o Bruni Sosi, njegova pozivnica jako je diskutabilna. On je napravio gaf koji je u hrvatskim odnosima vjerojatno normalan, no tema o moralu u hrvatskom društvu je za neku drugu priču. Ali taj njegov gaf je jako friški, pa mi ipak nije jasno da ga se sad poziva u reprezentaciju a da se ljudima ne objasni sve oko toga, te zašto je želio igrati za Njemačku. Ako svoj osobni interes stavljaš ispred nacije, onda to nije tako jednostavno. Kad se radi o njegovim igračkim kvalitetama, stasao je u Bundesligi, tu nema nikakvih problema kad se radi o njegovom pozivanju u reprezentaciju.



Gračan: Moramo biti vrlo sretni
- Pozivanje Borne Sose ne bi uopće trebalo biti upitno. Nisu ga uzaludno Nijemci zvali u svoju reprezentaciju. Da, napravio je krivi korak, ali mlad je dečko, tko zna i kakve je imao savjetnike kad je odlučio izaći u javnost s pričama o igranju za njemačku reprezentaciju. No ne treba ga sad zbog toga otpisivati, ne zvati u reprezentaciju. Mi svi moramo biti jako zadovoljni i sretni što ćemo u reprezentaciji imati takvog igrača. On je ogroman potencijal, igra sjajno u Bundesligi, nametnuo se kao jedan od ključnih igrača Stuttgarta i bilo bi zaista čudno da nije pozvan u reprezentaciju.


Špehar: Pogreške se svima događaju
- Borna Sosa je svojim igrama za Stuttgart u Bundesligi zaslužio reprezentativni poziv. Zaista je stasao u njemačkom prvenstvu, vidimo kako se istakao i u prvom kolu s tri asistencije. Konačno, prošle sezone je bio među najboljim asistentima u Bundesligi, a to je velika stvar, dokaz ogromnog potencijala. On je potreban reprezentaciji i Dalić je napravio dobru stvar što ga je pozvao. Znamo za priču oko njemačke reprezentacije, ali ne treba mu sad to uzimati za zlo i biti zlopamtilo. Pogreške u životu se događaju, treba znati i oprostiti. U ovom slučaju je važna njegova igračka kvaliteta koja zaslužuje da se pokazuje u nacionalnoj vrsti.

Vulić: Sasvim normalan potez
- Drago mi je što se Borna Sosa pozvan u reprezentaciju. Meni je sasvim normalno da ga je Dalić pozvao jer on to zaslužuje svojom kvalitetom i ogromnim potencijalom. U Bundesligi je prošle sezone igrao odlično, njegove asistencije nadaleko su poznate, a eto sjajno je krenuo i u ovu sezonu. On je naša budućnost na poziciji lijevog beka, stasao je u Bundesligi i definitivno je pravi izbor. Da, napravio je to što je napravio kad je htio igrati za Njemačku, ali to je sad prošlost, ne treba se na to više obazirati, bilo pa prošlo. On igra standardno na visokoj razini i treba biti u reprezentaciji.

Linker
18. travanj 2024 08:18