ANTE CIZMIC/CROPIX
SN OTKRIVAJU

Odlazak nije bio pripremljen, Rakitić je imao jedan uvjet koji se izborniku Daliću nije svidio!?

Iz dva se razloga, kako saznajemo, Ivan Rakitić odlučio povući iz hrvatske reprezentacije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. rujan 2020. 07:48

Zašto je Ivan Rakitić toliko puta otkazivao dolaske na okupljanja u proteklih godinu i pol i što je presudilo da upravo sada donese konačnu odluku?

Prema informacijama koje su doprle do nas, dva su glavna faktora: iz obiteljskih razloga sve teže su mu padali odlasci na reprezentativne akcije, a k tome, koliko god volio Hrvatsku, pogađalo ga je kontinuirano omalovažavanje njegove veličine i doprinosa. Ne u reprezentaciji, nego u hrvatskom nogometnom miljeu.

Razapet između obitelji te želje da i dalje nosi državni dres plesao je po žici, nekad bi se pojavio, češće ne bi, no htio je, to je sigurno, odigrati Euro 2021. godine. Iz toga su proizašle i kontradiktorne izjave, jednom je kazao kako nije odlučio hoće li i dalje biti reprezentativac i da o tome mora otvoreno porazgovarati s izbornikom Zlatkom Dalićem, što je rekao u ekskluzivnom intervjuu za SN, potom je govorio, bez da je do toga susreta njih dvojice došlo, kako će i dalje biti na raspolaganju dok ga izbornik bude trebao. No, sad je evidentno da je taj razgovor Rakitića i Dalića napokon obavljen, makar i telefonski, a epilog je - oproštaj!

O čemu su sve točno pričali nije nam poznato, no od ljudi bliskih Rakitiću dolaze signali kako je bio sklon odigrati još taj Euro, ne i Ligu nacija i kvalifikacije za sljedeće Svjetsko prvenstvo, a budući da to za izbornika nije idealna varijanta jer u tim susretima upravo stvara i uigrava ekipu za kontinentalnu smotru, u Ivanovoj glavi se iskristaliziralo rješenje kako je najbolje da se kompletno povuče. I prepusti šansu mlađima.

image
GABRIEL BOUYS

Ne znamo je li mu Dalić izravno kazao da se u reprezentaciji ne može igrati po izboru, kad bi kome odgovaralo, nego reprezentativac jesi ili nisi, ali evidentno je kako je Rakitić svjestan da to može biti jedino tako. I zato je prelomio.

Koliko se god ta odluka “kuhala“ i sazrijevala, očito je da oproštaj nije bio pripremljen jer da je baš ovog ponedjeljka htio objaviti kraj imao bi napisano i oproštajno pismo. Ne bi ga najavio za sljedeće dane. I ne bi isključio mobitel.

Linker
25. travanj 2024 13:48