SRDJAN VRANCIC/CROPIX
ZLATKO DALIĆ POTPISAO!

Odluka je pala: Dinamovci slave, Hajduk ostao bez Lige prvaka, a svjetski prvaci stižu na - Maksimir!

‘Oba ta susreta igrat će se bez gledatelja, to je razlog zašto smo odlučili da domaćin bude Zagreb‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. srpanj 2020. 16:02

Svjetski prvaci Francuzi dolaze u - Zagreb! To je odluka Izvršnog odbora HNS-a na sjednici u dvorani Mimosa hotela Double Tree by Hilton. Vatreni u Ligi nacija imaju tri domaća susreta. Prva dva su u listopadu, a treći u studenom. Iako je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić svojedobno kazao kako je Split veliki favorit da bude domaćin Francuzima u svojevrsnoj reprizi finala Svjetskog prvenstva, na kraju je odlučeno drugačije.


Dakle, Vatreni u Ligi nacija prvo u rujnu gostuju u Portu kod Portugala, taj se susret igra 5. rujna, a tri dana kasnije su u Parizu gdje ih ugošćuju Francuzi. Nakon toga 11. listopada Hrvatska je domaćin Švedskoj, a 14. listopada Francuskoj. Obje utakmice igrat će se na stadionu Maksimir.


- Oba ta susreta igrat će se bez gledatelja, to je razlog zašto smo odlučili da domaćin bude Zagreb. Kad bi se igralo s publikom, organizirali bismo ih u Splitu - kazali su nam iz HNS-a. Uz dodatak:


- Na sjednici Izvršnog odbora bio je i izbornik Zlatko Dalić, i on i igrači su za to da se igra u jednom gradu, da što manje putuju, i ako se igra pred praznim tribinama da to bude Zagreb.


Tako su se promijenili planovi za jesen. Maksimir, koji je stradao u potresu, uslijed okolnosti izazvanih koronavirusom, ipak je dobio reprezentaciju. Iako se činilo da je neće tako brzo imati.


Treći susret s Portugalom je u studenom, HNS je ostavio otvorenim da se dotad, za taj dvoboj, donese neka nova odluka oko gledatelja, samim time i domaćina. Vatreni imaju i dva prijateljska ogleda, jedan je sa Švicarskom 7. listopada u St. Gallenu, a drugi će biti s Turskom u studenom.


Zlatko Dalić podnio je izvještaj o aktivnostima reprezentacije i potpisao novi ugovor do kraja 2022. godine. Izbornik će sredinom kolovoza objaviti popis igrača na koje računa za utakmice s Portugalom i Francuskom u rujnu.


Sjednica Izvršnog odbora potrajala je. Podnijeta su brojna izvješća i liste za sljedeću natjecateljsku sezonu. Izvršni odbor prihvatio je prijedlog da u juniorsku Ligu prvaka ide Dinamo. HNS će ga prijaviti UEFA-i za elitno natjecanje.


Nakon što je juniorska hrvatska liga prekinuta, ostala je dvojba hoće li u Ligu prvaka Hajduk ili Dinamo. Hajduk je na tablici imao 42 boda, no odigrao je utakmicu više nego Dinamo koji je došao do 40 bodova i nije odmjerio snage s Dugopoljem. Nakon dugog vijećanja i traženja primjera po svijetu te dopisa UEFA-i, Natjecateljska komisija HNS-a na IO poslala je prijedlog da u juniorsku Ligu prvaka ide - Dinamo. Tijela HNS-a odabrala su da se to odluči na temelju koeficijenta, po čemu su Modri nešto bolji od Bijelih. IO je prihvatio takvo rješenje. I stavio točku na taj slučaj, što se tiče odluke Saveza...

Linker
17. travanj 2024 07:08