SRDJAN VRANCIC/CROPIX
KAPETAN VATRENIH

‘Ono protiv Švedske nije bilo naše pravo lice!‘ Luka Modrić najavio Portugal, pa progovorio i o stadionu

‘Izbornik rotira, pokušava pronaći nova rješenja, nove igrače na koje može računati u budućnosti‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. studeni 2020. 19:23

Kapetan Luka Modrić došao je pred brojne novinare na Poljudu. Kako ćete pronaći motivaciju nakon poraza u Švedskoj, odakle motiv za pobjedu?

- Samo igranje za reprezentaciju dovoljan je motiv. Uz to, ako ne možemo za Portugal pronaći motivaciju, ne trebamo ni biti tu. Svjesni smo kakav nas protivnik očekuje. Ako budemo na maksimumu naših mogućnosti, možemo to napraviti. Prvo poluvrijeme protiv Švedske bilo je jako loše, a sutra ćemo pokušati odigrati što bolju utakmicu. Igrati bez ikakvog pritiska. Uživati u utakmici. Šteta da nema gledatelja, jer odlično je bilo na zadnjoj s Mađarima. Ali, vjerujem da ćemo i ovaj put odigrati odličnu utakmicu - kazao je Luka Modrić.

Koliko je Poljud i bez gledatelja prednost za Vatrene?

- Teško je reći da će biti velika prednost. Kada igraš bez gledatelja, nijedna ekipa nema iznimnu prednost. Ne vjerujem da će biti neka velika prednost igranje bez gledatelja. Bilo bi puno bolje s gledateljima.

Problemi su u obrani, ali problem je i na mjestu zadnjeg veznog. Jeste li o tome pričali s izbornikom Dalićem?

- Razgovaram s izbornikom, ali nije to naš najveći problem. Mi moramo biti kao cjelina, kao momčad u svakom segmentu jaki zajedno. Igramo mi i bez zadnjeg veznog dobro. Međutim, dogode se takve utakmice u kojima nisi na pravom nivou. Izbornik rotira, pokušava pronaći nova rješenja, nove igrače na koje može računati u budućnosti. Normalno je da ima oscilacija u tim igrama. Nije pravo lice Hrvatske ovo što je igrala protiv Švedske. Po meni je više pravo lice drugo poluvrijeme protiv Francuske. Kako Hrvatska može i zna igrati. Ali kada izbornik rotira da vidi na koga može računati, onda ne možeš u svakoj biti na najvišem nivou. Kada svi budemo zajedno, ova Hrvatska će opet biti moćna. Čvrsto u to vjerujem.

Za Luku Modrića ovo je 133. nastup u reprezentaciji, još dvije su utakmice do rekordera Darija Srne. Je li Modrić spreman za još jednu veliku utakmicu u dresu Vatrenih?

- Osjećam se dobro fizički, bolji sam kada igram više utakmica u nizu. Spreman sam i pokazat ću to protiv Portugala - odgovorio je Modrić.

Odakle izvlačite energiju?

- Uživam u nogometu, nogomet je moj život. Osjećam se dobro. Znam da neće to trajati dugo, nisam na početku karijere i želim uživati na svakoj utakmici, u svakom treningu. Napravili smo i ja i Ronaldo puno toga, ali ne želiš se opustiti i kazati "ja ne trebam više raditi". Svi uspjesi te dodatno motiviraju da ostaneš na tom nivou što duže.

Susreo se Modrić i s svojim bivšim suigračem Ronaldom nakon portugalskog treninga podno poljudskih tribina.

- Uvijek ga je lijepo vidjeti. Vežu nas ugodne uspomene. Malo smo popričali o utakmici. Normalan razgovor dvojice prijatelja - uz osmijeh je odgovorio kapetan hrvatske reprezentacije.

Za kraj i pitanje o hrvatskim stadionima. Gdje igrati u budućnosti?

- Meni je gušt igrati na svakom punom stadionu. Što će biti u budućnosti, graditi poseban stadion, ili renovirati Maksimir ili Poljud, vidjet ćemo. Ali, Hrvatska zaslužuje bolje nogometne stadione. Puno se gradi, ali ne i nogometni stadioni, a nogomet je toliko promovirao Hrvatsku. Čisto se nadam da će iduće generacije imati sreću igranja na pravim stadionima.

Linker
21. travanj 2024 00:10