DENIS LOVROVIC
NEIZVJESTAN NASTUP

Ovo nije dobro za Hrvatsku, Kramarić je ozlijeđen i duboko povrijeđen! Pogodile su ga priče o sebičnosti

Ivan Perišić je navikao mahati rukama i tražiti loptu. Radi to često i u klubu...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. listopad 2020. 14:25

Zlatko Dalić mijenja strategiju. U intervjuu za SN prije nekoliko mjeseci je Willy Sagnol, čuveni francuski nogometaš iz generacije Zinedinea Zidanea, kazao:

- Kako biste dobili Francusku protiv nje morate igrati s puno agresivnosti. Mi u Francuskoj to ne volimo. Također morate prihvatiti da pustite loptu Francuzima, taktički se povučete i igrate na kontranapade.

Nakon što su Vatreni u moskovskom finalu Svjetskog prvenstva “pleli”, a Tricolori zabijali, a slično se ponovilo nedavno na Stade de Franceu, ovaj put izbornikove su ključne riječi: blok, kompaktnost i koncentracija. Ne traži dominaciju na terenu, nego bodove, ma kako da njih došli.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Hrvatska večeras neće juriti i ne smije previše griješiti. Zaigrat će na novi način u odnosu na ranije susreste s aktualnim svjetskim prvacima. Oprezno i strpljivo. Takva je i startna postave s pojačanim bokovima u rasporedu 4-2-3-1.

Dalić je u odnosu na Švedsku napravio četiri promjene, a jedino je ostavio otvorenim da u zadnji čas zaigra i Andrej Kramarić, što se ipak nije dogodilo.

- Još nisam siguran hoću li početi - kazao nam je strijelac pobjedničkoga gola sa Šveđanima.

Osim što je ozlijeđen, Kramarić je sada i duboko povrijeđen. Jako su ga pogodili medijski napisi o sebičnosti i lošim odnosima s Ivanom Perišićem, nakon utakmice u kojoj je upravo na pas igrača Intera donio pobjedu.

Ništa ga na svijetu ne boli kao ta stigma koja je utisnuta na njegovo ime i smatra je krajnje nepravednom. Bude li mu se svaki put u reprezentaciji spočitavalo kad puca po golu iz situacije koja nije čista šansa, a postojala je mogućnost da odigra do suigrača negdje na bok koji nije u ništa boljoj poziciji, to neće biti dobro ni za njega, niti za Vatrene.

Zato što se od Kramarića - traže pogoci!

A Perišić je navikao mahati rukama i tražiti loptu. Radi to i u klubu...

Dalić nije odbacio mogućnost da starta s Kramarićem, no na kraju je ipak izveo drugačiju postavu: Livaković - Uremović, Lovren. Vida, Barišić - Badelj, Modrić - Perišić, Vlašić, Pašalić - Petković.

- Ne želim da ga izgubimo na duže vrijeme klub i reprezentacija, ako neće biti potpuno spreman bit će na klupi i u slučaju potreba ući - kazao je izbornik.

Linker
26. travanj 2024 09:13