VLADO KOS/CROPIX Cropix
POGLED PREMA RUSIJI

Ovo nije katastrofa, ali dobili smo upozorenje, alarm je upaljen! Hrvatska bi mogla doživjeti debakl

Zvuči zloguko, ali ovaj susret jako podsjeća na jednu utakmicu koja se za nas pokazala fatalnom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. listopad 2021. 11:10

Izgleda da je preglatko išlo da bi tako potrajalo do kraja. Slovačka je u četvrtoj međusobnoj utakmici u dvije godine pružila najjači otpor Vatrenima, zabila dva gola i osvojila bod. Rasterećena i motivirana znala je povremeno doći do našeg gola i - zabijala. Imala je dva udarca u okvir i dva pogotka.

Osijek nas je navikao na radost, a kakva je to u ponedjeljak bila grozna muka... Vatreni su u čeličnom stisku držali Slovake, ali nisu uspjeli doći do pobjede. Grozničavo su se tražili golovi, Modrić je sretno zabio iz slobodnog udarca, no s VAR-om dobrih vijesti nije bilo. Vlašićeva realizacija za 3:2 je poništena…

Nema katastrofe jer Hrvatska i dalje sve drži u rukama, a pobjedom na Malti i doma nad Rusima imala bi Svjetsko prvenstvo, međutim, brine što Dalićeva momčad nije našla način da probije Slovake. To je alarm pred dolazak Rusa, za tu utakmicu Vatreni će se morati dobro pripremiti ili će doživjeti debakl. Karpinovoj momčadi će, po trenutačnom stanju, biti dovoljan i bod.

Vatreni su se borili, imali 69 posto posjeda lopte, 21 udarac, 10 u okvir gola, ali jeftino su primili pogotke, a nisu realizirali neke dobre šanse i sa strepnjom čekamo studeni.

Znamo da zloguko zvuči, ali ova utakmica podsjetila je na Ukrajinu u Zagrebu 2009. godine, tada je Hrvatska također dominirala, pogađala vratnice i okončano je 2:2. Bio je to fatalan rezultat koji je kasnije značio jedini ostanak Vatrenih bez Svjetskog prvenstva. Ovaj put bolje je što Dalićeva momčad ne ovisi o drugima.

Bilo je pogrešaka, igrača koji su odigrali ispod očekivane razine, pa i taktičkih rupa, ali koliko je god ovaj rezultat šokantan, ovaj put, za razliku od Ukrajine prije dvanaest godina, ne mora i nadamo se da neće biti koban.

Hrvatske igre i rezultati sa Slovacima kao da su sugerirali da bi se nešto ovakvo moglo dogoditi. Nakon sjajne pobjede u Trnavi 2019. godine 4:0, svaka sljedeća bila je sve teža, 3:1 u Rijeci, 1:0 u Bratislavi i tom krivuljom došli smo do ovih 2:2. Ne bi to bili Hrvati kad završnicu kvalifikacija ne bi pretvorili u dramu, kad ne bi zapeli i odluku prepustili zadnjoj utakmici.

Šteta jer to je utakmica koju je Hrvatska zaslužila pobijediti. Nakon svega i unatoč svemu. Dalić ovaj put nije bio "srećković".

Linker
26. travanj 2024 17:13